Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν σταδιακά σήμερα, Κυριακή από την Καλλιθέα μέχρι τον Πειραιά, λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Kallithea Run».
  • Ένταση σημειώθηκε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή αιμοδοσία μελών της «Χρυσής Αυγής», τα οποία καλούσαν να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες». Το αίμα που συλλέχθηκε θα διατεθεί σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης, λένε οι γιατροί της Λάρισας. Ένταση επικράτησε και στο Παναρκαδικό Τρίπολης, δεν έγινε η αιμοδοσία στην Σάμο.
  • Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Η συζήτηση ξεκίνησε με αντιπαράθεση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αντιπολίτευση καταφέρθηκε κατά της ρύθμισης για την επιβολή χαρατσιού στις υπό ανέγερση οικοδομές. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι όπου υπάρχει χρήση ρεύματος, υπάρχει και χαράτσι. Την Κυριακή η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Καλογερικό, κοντά στις Σκουριές Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν το Σάββατο κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασίες που ξεκίνησε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για τη διάνοιξη δρόμων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν παράνομη υλοτόμηση σε δασική περιοχή.
  • Ο 18χρονος εγγονός είναι ο «εμπνευστής», μεταξύ των συνολικά πέντε δραστών, της ανθρωποκτονίας 75χρονης, που δολοφονήθηκε για 25 ευρώ. Πρόκειται για το ανατριχιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2012 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και εξιχνιάστηκε έπειτα από περίπου τεσσεράμισι μήνες.

Κόσμος

  • Ύστατες προσπάθειες καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να εντοπίσουν κάτω από τα χαλάσματα του εργοστασίου που κατέρρευσε στο Μπανγκλαντές τυχόν επιζώντες. Οι διασώστες δίνουν μάχη για να σώσουν μία ομάδα περίπου εννέα ατόμων που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Με τις ελπίδες σταδιακά να σβήνουν, μηχανήματα καθαρισμού θα αρχίσουν από το μεσημέρι τις εργασίες για την απομάκρυνση κομματιών τσιμέντου και σοβάδων, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν τυχόν επιζώντες.
  • Σε νοσοκομείο του Παρισιού μεταφέρθηκε ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας (APS). Παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και «δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία», οι γιατροί ζήτησαν πρόσθετες εξετάσεις και λίγες ημέρες ξεκούρασης» είπε ιατρική πηγή.
  • O Ζλάτκο Λαγκουμντζία, υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα του σε ευρωπαϊκή τροχιά, ισορροπώντας ανάμεσα στα τραύματα που έχει αφήσει ο πόλεμος, το αυστηρό συνταγματικό πλαίσιο που επιβάλλει η Συνθήκη του Ντέιτον και τους ασθενικούς μέχρι στιγμής κρατικούς θεσμούς της διαιρεμένης από εθνικά όρια βοσνιακής κοινωνίας. Ο Ζλάτκο Λαγκουμντζία βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα και με την ευκαιρία αυτή έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο sansimera.gr.
  • Επίθεση κατά της πολιτικής που ακολουθεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη, εξαπέλυσαν το Σάββατο οι επικεφαλής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Πρασίνων στο Βερολίνο.
  • Πράκτορες FBI συνέλαβαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου καθηγητή πολεμικών τεχνών στην πολιτεία του Μισισιπή, μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του και σε επιχείρηση που διηύθυνε, στο πλαίσιο της υπόθεσης για την αποστολή επιστολών που περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δύο δημόσιους αξιωματούχους.

Οικονομία

  • Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώθηκε το Σάββατο ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα.
  • Αν δεν προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για το bake off, «δεν μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα αύξησης κύκλου εργασιών σε κάθε μικρό κατάστημα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το Σάββατο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Οι ρυθμίσεις τόσο για το bake off όσο και για τις άδειες στις λαϊκές αγορές, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, κυρίως σε φορείς της αγοράς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτές της συγκυβέρνησης.
  • Ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών των ιδιωτών με τις οφειλές και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μόνο του στενού όπως ισχύει σήμερα, θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως και εντός του Μαΐου, σύμφωνα με όσα είπε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Αθλητισμός

  • Η Ουντινέζε απέδειξε την αγωνιστική φόρμα της τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς νίκησε μέσα στην έδρα της Κάλιαρι με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Περέιρα στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο μεταξύ Αταλάντα και Μπολόνια έμειναν στο 1-1 στο Μπέργκαμο.
  • Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, καθώς επικράτησε μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Ατλέτικο με 2-1. Ισοπαλία με την Μπιλμπάο η Μπαρτσελόνα.
  • Συγχαρητήρια στους παίκτες του και τον κόσμο της ομάδας έδωσε ο Σάκης Τσιώλης μετά την ιστορική πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας του «Δικεφάλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου