Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Μόρφωμα» h Χρυσή Αυγή είπε ο Νίκος Δένδιας

Του Δημήτρη Τσάκα

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας
του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ  «Απαράδεκτο μόρφωμα» και «νεοναζιστικό κόμμα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και προέβλεψε ότι «μόλις η χώρα θα αρχίσει να βγαίνει μέσα από το βαθύ τούνελ των έξι χρόνων ύφεσης το μόρφωμα αυτό θα εξαφανιστεί».
Οι δηλώσεις του κ. Δένδια έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» για τα γεγονότα εις βάρος των μεταναστών στη Μανωλάδα, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Σας ευχαριστώ θερμά που με ρωτάτε. Θα ξεκινήσω από τη Μανωλάδα, γιατί πρόκειται για κάτι που προσβάλει την ανθρώπινη οντότητα. Οφείλω να παρατηρήσω ότι η Ελληνική Αστυνομία αντέδρασε άμεσα και τα τέσσερα άτομα τα οποία, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκονται σε αυτό το συμβάν βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μανωλάδα, επισκέφθηκα το νοσοκομείο, συνάντησα τους ανθρώπους και πιστεύω πως ως υπουργείο κάναμε ό,τι είναι δυνατόν να αποδείξουμε πόσο απαράδεκτο είναι αυτό το γεγονός και πως κατ’ ουδέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας και στην κουλτούρα των Ελλήνων πολιτών. Λέω πάντοτε ότι η ελληνική κοινωνία, ούτε ξενοφοβική είναι, ούτε ρατσιστική».
Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών πράξεων της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι λόγω των ολιγωριών του ελληνικού κράτους τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών, ιδίως στα κέντρα των πόλεων, όπως στην Αθήνα, δόθηκε χώρος να αναπτυχθεί το απαράδεκτο μόρφωμα του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι και προσωπικά και ιδεολογικά είμαι απολύτως κάθετος απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Για μένα το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο. Η Ελλάδα έχει θρηνήσει ένα εκατομμύριο θύματα από το ναζισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ελληνική κοινωνία δεν έχει τίποτε να κάνει με ναζιστικά μορφώματα».
«Θεωρώ ότι η εικόνα που δίνει το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα - δεν μπορώ να αναφερθώ καν σε κόμμα -είναι κατ’ ευθείαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης και μόλις η χώρα θα αρχίσει να βγαίνει από το βαθύ τούνελ των έξι χρόνων ύφεσης το μόρφωμα αυτό θα εξαφανιστεί.
»Εν πάση περιπτώσει, όμως, ο κάθε ένας μπορεί να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά οφείλει να τηρεί το νόμο, Και σε αυτό εμείς θα είμαστε απόλυτοι. Η Ελληνική Αστυνομία έχει δείξει και οι εντολές που υπάρχουν από μένα προσωπικά, είναι οποιαδήποτε παρανομία από τη Χρυσή Αυγή και οποιονδήποτε άλλον δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στους στόχους της τριήμερης επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι είχε ως στόχο την «εμβάθυνση των σχέσεων» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.
Παράλληλα, τόνισε ότι πέρα από την ομιλία (βλέπε «Ε.Κ.» της 27-28ης Απριλίου) επισκέφθηκε τα επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) και ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η συνεργασία και η μεταφορά στην Ελλάδα της τεχνογνωσίας για τη «ριζική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας».
«Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ, το έχουμε μελετήσει και επιχειρούμε να το εφαρμόσουμε», δήλωσε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι ήταν «ιδιαίτερα ευχάριστη και παραγωγική» η συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη, Ελληνοαμερικανό Γεώργιο Βενιζέλο. Επίσης, επισήμανε ότι οι συναντήσεις συνέπεσαν με τις εξελίξεις που ακολούθησαν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και έτσι «βιώσαμε τον τρόπο αντίδρασης και δράσης» των αμερικανικών αρχών.
Σε ερωτήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος αναφέρθηκε στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και στη συνολική κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» και «αποκόμισε κολακευτικά λόγια» από τους εταίρους μας, όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους τριάντα χιλιάδες μετανάστες.
Επίσης, πρόσθεσε ότι η γενέτειρα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου