Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Απριλίου, 2013

  • Το ιδρυτικό τους συνέδριο θα πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου. «Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με όλο το πατριωτικό και αντιμνημονιακό τόξο» τόνισε ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του.
  • Την έντονη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεών του για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς. Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τελικά τις προτάσεις ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.
  • Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ.Στις αντιδράσεις συμφερόντων απέδωσε τη δίωξη σε βάρος του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
  • Τη συζήτηση σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ανοίγει η Welt, καθώς η δημοσιοποίηση από το «Βήμα της Κυριακής» και το «tovima.gr» του γερμανικού εγγράφου που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των διεκδικήσεών της, έχουν συμβάλει στη γέννηση ενός νέου προβληματισμού στη Γερμανία.
  • Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

Κόσμος

  • Με τις ενδείξεις ότι η Συρία έχει κάνει -περιορισμένη έστω- χρήση χημικών όπλων κατά ανταρτών να πληθαίνουν και τη διεθνή κοινότητα να αυξάνει την πίεση κατά του Άσαντ για το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει ανεκτή τη χρήση των απαγορευμένων όπλων. Ήταν πάντως αρκετά προσεκτικός και περιορίστηκε να επαναλάβει ότι η επιβεβαίωση χρήσης «θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού».
  • Ένας 44χρονος Ιταλός έχτισε στον τοίχο του σπιτιού του τον νεκρό πατέρα του προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η σορός του πατέρα βρέθηκε από αστυνομικούς σε ένα σπίτι στο Σουμπιάκο, ένα χωριουδάκι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Ρώμη.
  • Η ισπανική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον αύξηση των συντελεστών της φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, ανακοίνωσε όμως την διατήρηση έως το 2015 της έκτακτης αύξησης του πρώτου και ενημέρωσε για την επιβολή και νέων φόρων στους τομείς του περιβάλλοντος και των τραπεζών. Παράλληλα προβλέπει ότι η οικονομία της πρόκειται να συρρικνωθεί κατά 1,3% φέτος πριν από την επάνοδό της σε οριακή ανάπτυξη 0,5% το 2014, ενώ αναμένει επίσης η ανεργία να αρχίσει να υποχωρεί από τον επόμενο χρόνο.
  • Εφετείο στην Κωνσταντινούπολη ακύρωσε την Παρασκευή την καταδίκη σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή του διεθνούς φήμης τούρκου πιανίστα Φαζίλ Σάι. Ο τούρκος μουσικός θα οδηγηθεί σε νέα δίκη.
  • Ο νεαρός Κινέζος επιχειρηματίας που κρατήθηκε όμηρος από τους αδελφούς Τσαρνάεφ τη νύχτα της καταδίωξής τους μιλά στην εφημερίδα Boston Globe για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους και το φόβο ότι θα πεθάνει, μέχρι να καταφέρει να δραπετεύσει όταν το αυτοκίνητό του χρειάστηκε βενζίνη. Στις 23:00 το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 26χρονος βρισκόταν στο ολοκαίνουριο αυτοκίνητό του και έστελνε ένα sms από το κινητό του, όταν ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ του χτύπησε το τζάμι του παραθύρου...

Οικονομία

  • Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισήχθη στη Βουλή και ψηφίζεται την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα συμφωνηθέντα με την τρόικα μέτρα ώστε να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, από το πακέτο βοήθειας προς την χώρα. Διαβάστε αναλυτικά τις βασικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.
  • Μεικτές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη μετά από μια εβδομάδα καλών σε γενικό βαθμό επιδόσεων, μικρή πτώση παρατηρήθηκε αντίθετα στην Ευρωπη.
  • Θέμα σε μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, προβολή στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και αντικείμενο συζήτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει η αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Ερνάν Λορενσίνο, όταν ρωτήθηκε από τη ρεπόρτερ των «Νέων Φακέλων» του Σκάι, Ελένη Βαρβιτσιώτη, για το επίμαχο θέμα του πληθωρισμού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου