Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Ολύμπια" Οδό. Επιθεώρηση φιέστα. Μήπως πρέπει να αλλάξουν το όνομα του έργου;

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2013

Αιφνιδίασαν το Σαμαρά αλλά το ραντεβού ήρθε κατόπιν εορτής για την Ολυμπία Οδό
sama_ileioiΚατόπιν εορτής, και αφού επανεκκίνησαν τα έργα της Ολύμπιας Οδού σε μια επιθεώρηση φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο του Ζευγολατιού παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, το περιβόητο ραντεβού με τους αιρετούς της Ηλείας, κλείστηκε!
Τα αντανακλαστικά των Ηλείων ήταν άμεσα καθώς με το που ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος της τρικομματικής κυβέρνησης στην Κορινθία, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, κινητοποιήθηκαν οι τοπικοί άρχοντες και με μια κίνηση «ματ» κατάφεραν να συνομιλήσουν με τον ίδιο τον Σαμαρά εκθέτοντας του αναλυτικά το πρόβλημα και τις διάχυτες φήμες περί εγκατάλειψης της Ολύμπιας οδού στην Πάτρα.
Ο τόπος και ο χρόνος, δεν ήταν ο κατάλληλος, για να συζητηθεί το αίτημα των Ηλείων, όπως χαρακτηριστικά τους ανέφερε ο Πρωθυπουργός, δίνοντας απευθείας εντολή στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να κλείσει άμεσα ραντεβού με τους Ηλείους αιρετούς προκειμένου να ενημερωθεί.
Το σίγουρο είναι, πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας- παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις-  εμφανίστηκε να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα για το πρόβλημα της Ηλείας και πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε το παραμικρό, για το αίτημα της ολοκλήρωσης της Ολύμπιας Οδού μέχρι τον Πύργο και την Τσακώνα, ούτε καν ότι έχουν δαπανηθεί ήδη για το τμήμα του δρόμου 160 εκ. ευρώ!

Το ραντεβού
Αποφασισμένοι να επικοινωνήσουν πάση θυσία με τον Πρωθυπουργό, ξεκίνησαν για το Ζευγολατιό, χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και οι Δήμαρχοι Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος. Φθάνοντας, συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και όλοι μαζί, επιδίωξαν να προσεγγίσουν τον Πρωθυπουργό.
Η επαφή όμως με τον Σαμαρά, αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση καθώς η επικοινωνιακή φιέστα της τρικομματικής κυβέρνησης στο εργοτάξιο της Ολύμπιας Οδού βρισκόταν σε εξέλιξη. Στο περιθώριο των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, όμως, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκαν για μερικά λεπτά μαζί του, του εξέθεσαν το πρόβλημα και κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καφύρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τους Δημάρχους, μόλις επέστρεψαν από την Κορινθία, έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα που απασχολεί και ταλανίζει τον ηλειακό λαό και έλαβαν την διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ραντεβού μαζί του στην Αθήνα.

«Έγκλημα η εγκατάλειψη του δρόμου»
Ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε ότι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και κατά την συνομιλία μαζί τους έθεσαν το πρόβλημα της Ηλείας ενώ τον ενημέρωσαν και για τις διάχυτες φήμες που υπάρχουν ότι το έργο εγκαταλείπεται στην Πάτρα. «Είναι γνωστό ότι προσπαθούμε αρκετό καιρό να επιτύχουμε  μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και όταν πληροφορηθήκαμε την έξοδο του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στα εργοτάξια της Ολύμπιας Οδού κρίναμε ότι έπρεπε να είμαστε εκεί.
Κινητοποιηθήκαμε και ακριβώς την ώρα που έφτασε ο Πρωθυπουργός μαζί με το Βενιζέλο, βρεθήκαμε στο σημείο και αναζητήσαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους. Το καταφέραμε σε μια δύσκολη στιγμή, θα έλεγα σε μια κίνηση ακτιβιστική. Τελικά πετύχαμε, συνομιλήσαμε με τον Πρωθυπουργό, θέσαμε το πρόβλημα, τον ενημερώσαμε για το ότι υπάρχουν διάχυτες φήμες ότι το έργο εγκαταλείπετε στην Πάτρα και ότι αυτό θα αποτελεί ένα έγκλημα για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως για την εθνική οικονομία που εγκαταλείπετε ένα έργο το οποίο ήδη έχει στοιχίσει περί τα 160 εκ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να κλειστεί ραντεβού για τις επόμενες μέρες με τον κ. Χατζηδάκη και την παρουσία του ιδίου και είμαστε σε αναμονή. Θεωρούμε ότι πράξαμε το αυτονόητο, νομίζω ότι είναι μια από τις ενέργειες που έπρεπε να έχουμε κάνει στο παρελθόν, τελικά το καταφέραμε και πλέον περιμένουμε από τον πρωθυπουργό την επόμενη κίνηση.
Βρήκαμε την ευκαιρία και στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα να θέσουμε με την ίδια ένταση το πρόβλημα αυτό. Για εμάς η Ολύμπια Οδός που θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα δεν είναι απλά ο μοχλός ανάπτυξης είναι το έργο που θα γυρίσει σελίδα στο νομό μας. Έτσι δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτε αν δεν εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση του έργου».

«Η Ολύμπια πρέπει να διασχίσει την Ηλεία»
Ακολούθως ο Δήμαρχος Ήλιδας επισήμανε ότι με την απόφαση τους να επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έπραξαν το αυτονόητο. «Έπρεπε να είμαστε εκεί ώστε να εκθέσουμε ξανά το θέμα μας και να επιμείνουμε σε αυτό. Είναι ένας δρόμος ο οποίος έχει αρχή και τέλος, είναι ένας δρόμος ο οποίος  έτσι έχει σχεδιαστεί, προκηρυχθεί, δημοπρατηθεί και άρχισε η κατασκευή του άρα λοιπόν πρέπει να επιμείνουμε  για το δίκαιο της Ηλείας.
Κάναμε το αυτονόητο, δόθηκε η δυνατότητα στο Δήμαρχο Πύργου και εξέθεσε το πρόβλημα μας, ότι ακόμα δεν έχει γίνει το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, έπεται συνέχεια η οποία δεν θα μείνει μόνο στο ραντεβού αλλά θα έχει ως κατάληξη το στόχο μας που δεν είναι άλλος ο δρόμος να διασχίσει το Νομό Ηλείας».

«Η ευθύνη στα χέρια του Πρωθυπουργού»
Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων αναφερόμενος στην συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, επισήμανε ότι ήταν αναγκαία ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι μέλλει. «Οι πληροφορίες ήταν διάχυτες και ο καθένας κάνει τις προσωπικές εκτιμήσεις για το εύρος και το είδος της ενημέρωσης που έχει μεταφερθεί στην Αθήνα. Με πρωτοβουλία του κ. Καφύρα και τη συμμετοχή των υπολοίπων δημάρχων αλλά και αυτών που έλειπαν για άλλους λόγους επειδή ήταν απρόοπτο, έθεσαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό το αίτημα του Νομού.
Άρα λοιπόν τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει εάν έχουν την πρόθεση, τη διάθεση και τη βούληση να ολοκληρώσουν την οδό και η Ηλεία και ο Νομός και οι φορείς να πάρουν τις θέσεις και τις αποστάσεις που απαιτούν οι καιροί και οι περιστάσεις. Δεν ήταν οι πλέον κατάλληλες συνθήκες, ήταν μια επίσκεψη σε ένα εργοτάξιο με πάρα πολύ κόσμο, αλλά ο Νομός με την ευκαιρία που δόθηκε στον κ. αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Πύργου έθεσε το ζητούμενο από εμάς, το αίτημα για το ραντεβού.
Αμέσως μετά θα συντάξει ο κ. Καφύρας το αίτημα –υπενθύμιση στον κ. Χατζηδάκη για να δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει. Άρα πολύ σύντομα θα ξέρουμε, είναι ενήμερος πλέον ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούμε να έχουμε αμφιβολίες περί αυτού. Η ευθύνη πλέον και η λύση μεταφέρεται στα χέρια τα δικά του».

Πηγή: Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου