Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2013

  • Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος με στόχο την εκταμίευση των 8,8 δισ.ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, μία σειρά από επαγγέλματα που απελευθερώνονται.
  • Πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποιούν, σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την ώρα της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
  • Εικοσιτετράωρη απεργία για τους συμβασιούχους, σήμερα, Παρασκευή, προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ–ΟΤΑ, καταγγέλλοντας «την πρωτοφανή αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την παραμονή των συμβασιούχων στις εργασίες τους».
  • Ρύθμιση που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η καταγγελία των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων, με τις παραπάνω συμβάσεις, που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία καταργούνται.
  • Τη νέα δομή των Ένοπλων Δυνάμεων παρουσίασε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη νέα δομή θα καταργηθούν τα «περιττά» στρατόπεδα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση δαπανών, η οποία είναι μεγαλύτερη στο Στρατό Ξηράς και μικρότερη στους δύο άλλους Κλάδους.

Κόσμος

  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτέθηκε την Πέμπτη κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, λέγοντας ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας και ότι «κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόσο για αυτό».
  • Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά. Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 12 σορούς.
  • Ένα κεντρικής σημασίας ζήτημα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που έχει υποσχεθεί να τον καταργήσει- αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά θέματα στις διαβουλεύσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα με τα πολιτικά κόμματα στην ιταλική βουλή: τα κόμματα δεν έχουν κοινή θέση για τον φόρο ακινήτων, επισημαίνοντας πάντως ότι μπορούν να εξεταστούν κάποιες εξαιρέσεις.
  • Μία ακόμα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μαδρίτη κατά των πολιτικών λιτότητας. Οι διαδηλωτές -περίπου 1.500 σύμφωνα με τα ΜΜΕ- είχαν στόχο να κυκλώσουν το Κοινοβούλιο και να παραμείνουν εκεί επ΄αόριστον. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε μεγάλη από νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να μείνουν μακριά από το κτίριο. Δεν έλειψε η ένταση και οι συλλήψεις.
  • Οι δράστες των επιθέσεων της Βοστώνης είχαν σαν επόμενο στόχο τους τη Νέα Υόρκη, όπου σχεδίαζαν -«είχαν τη δυνατότητα»- να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές μετά τη δεύτερη ανάκριση του νεότερου από τους αδελφούς, του 19χρονου Τζοχάρ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

Οικονομία

  • Το ενδιαφέρον της στην είσπραξη φόρων, εισφορών και χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία επικεντρώνει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο, το οποίο οδεύει την Παρασκευή στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί με διαδικασίες - εξπρές. Ενδεικτική των προθέσεων είναι η διάταξη για καταβολή του ΦΠΑ με δόσεις, καθώς και η ρύθμιση που προβλέπει ελάχιστη δόση 10 ευρώ το μήνα για οφειλές έως 5.000 ευρώ και σε 48 δόσεις για όλες τις άλλες περιπτώσεις.
  • Σφοδρά επικριτική στην στάση της ΕΚΤ απέναντι στην κρίση χρέους εμφανίζεται η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank), σύμφωνα τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρονται σε έγγραφό της, γνώση του οποίου επικαλείται η Handelsblatt. H EΚΤ, υποστηρίζεται, ανέλαβε μάλιστα μεγάλο ρίσκο ιδιαίτερα με τον ELA καθώς «σε καμία στιγμή δεν μπορούσε να θεωρηθεί απίθανη μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
  • Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων έως 31.12.2012 οφειλών των φορολογούμενων ακόμη και σε περισσότερες από 48 μηνιαίες δόσεις, νέο τρόπο τμηματικής καταβολής ακόμη και έως 24 δόσεις για τις νέες οφειλές, καθώς και μείωση κατά 15% του ΕΕΤΗΔΕ, το οποίο όμως θα επιβάλλεται και στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που δεν έχουν περατωθεί, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο. Δεν αλλάζει κάτι στο «χαράτσι» από αυτά που ίσχυαν για τις υπό ανέγερση οικοδομές, λέει το ΥΠΟΙΚ.

Αθλητισμός

  • Δεν γράφτηκε κάτι πρωτάκουστο, όμως, η γερμανική εφημερίδα «Bild» από το βράδυ της Πέμπτης προανήγγειλε την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο Λονδίνο και την δεύτερη θητεία του Πορτογάλου τεχνικού στην Τσέλσι. Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, ο 50χρονος προπονητής της Ρεάλ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη το προσεχές καλοκαίρι και να επιστρέψει στη «βάση» του, αφού είναι γνωστό ότι η πρωτεύουσα της Μ.Βρετανίας, αποτελεί δεύτερο σπίτι του Μουρίνιο.
  • Νίκη μισή πρόκριση για τον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο Αμστερνταμ, πήρε η Τσέλσι μέσα στην Ελβετία με 2-1 επί της Βασιλείας στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Ελαφρύ προβάδισμα πήρε η Φενέρμπαχτσε μετά την επικράτησή της με 1-0 μέσα στην έδρα της επί της Μπενφίκα.
  • Ο Ρότζερ Γκερέιρο επιβεβαίωσε ότι ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του από την ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε οριστικά στη Football League. Ακολούθησε το εξώδικο του Γιάγκο στην ΠΑΕ, ενώ η υπό παραίτηση διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε - σύμφωνα με πληροφορίες - να προχωρήσει σε καταγγελία του Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου