Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2013
  • Θέσεις μάχης ετοιμάζονται να πάρουν οι καθηγητές που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, αντιδρώντας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως από την επόμενη σχολική χρονιά. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ. Αγωνιούν μαθητές και γονείς.
  • Στον ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο, Μ.Τρίτη, για να απολογηθεί ο 31χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για τη δολοφονική επίθεση στην Πάτρα, όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες ένας 38χρονος και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του.
  • «Παρά τη δύσκολη συγκυρία εμείς θα αποδείξουμε το greek success story» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια. «Παρά τις κασσάνδρες που διαψεύσθηκαν, η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν στην Ολομέλεια.
  • Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Πάνος Καμμένος τις πληροφορίες περί κατοχής σκάφους αναψυχής, το οποίο είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία. Σε δήλωσή του κάνει λόγο για συκοφαντίες από τη ΝΔ και προειδοποιεί ότι «όσοι αναπαράγουν μετά τη διάψευση τη λάσπη, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
  • Δεν θα προλάβουν να αποτελέσουν φέτος το καλοκαίρι τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης προς τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και προς άλλους τουριστικούς προορισμός. Ο λόγος για τα υδροπλάνα, οι πτήσεις των οποίων καθυστερούν. Για το πλήρες ξεκλείδωμα των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων απαιτούνται τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ένα Προεδρικό Διάταγμα και μία απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Κόσμος

  • Μάχες ξέσπασαν εκ νέου στο Μπαρζέχ της Δαμασκού το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο συγκρότημα που συνδέεται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Οι αντικαθεστωτικοί θεωρείται ότι δεν έχουν τα μέσα να καταλάβουν τη μονάδα, η οποία για αυτό χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για επιθέσεις. Οι αναφορές των δυτικών χωρών στο ζήτημα του χημικού οπλοστασίου, και της ενδεχόμενης χρήσης του κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, έχουν αρχίσει να πληθύνονται.
  • Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος άσκησαν την Κυριακή πιέσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την ανάληψη δράσης στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιτεθούν στις συριακές αεροπορικές βάσεις με πυραύλους. Ωστόσο, οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η Αμερική δεν θα πρέπει να στείλει χερσαίες δυνάμεις.
  • Πρόθεση να πυροβολήσει πολιτικούς είχε ο 49χρονος άνεργος από την Καλαβρία που άνοιξε πυρ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, την ώρα που σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ορκιζόταν εντός της αίθουσας του Κυρηνάλιου Μεγάρου η νέα κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα. «Βλέποντας ότι δεν μπορούσε να προσεγγίσει πολιτικούς χτύπησε τους καραμπινιέρους» δήλωσε ο εισαγγελέας που ανέκρινε τον 46χρονο διαζευγμένο άνεργο Λουίτζι Πρέιτι από την Καλαβρία. Για «μεμονωμένο περιστατικό» κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά το συναγερμό που σήμανε στη Ρώμη.
  • Την πρώτη επίσκεψη ιάπωνα πρωθυπουργού στη Ρωσία εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιεί ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης έρχεται ενώπιος ενωπίω με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το ζήτημα των διαφιλονικούμενων Κουρίλων Νήσων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης κορυφής.
  • O Ζλάτκο Λαγκουμντζία, υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα του σε ευρωπαϊκή τροχιά, ισορροπώντας ανάμεσα στα τραύματα που έχει αφήσει ο πόλεμος, το αυστηρό συνταγματικό πλαίσιο που επιβάλλει η Συνθήκη του Ντέιτον και τους ασθενικούς μέχρι στιγμής κρατικούς θεσμούς της διαιρεμένης από εθνικά όρια βοσνιακής κοινωνίας. Ο Ζλάτκο Λαγκουμντζία βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα και με την ευκαιρία αυτή έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο sansimera.gr.

Οικονομία

  • Με την πραγματοποίηση, τη Μ.Δευτέρα, της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας και τη Μ.Τρίτη της γενικής συνέλευσης της Eurobank, ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους και εντός του Μαΐου ξεκινούν πλέον οι εγγραφές για τις αυξήσεις κεφαλαίου.
  • Την Μ.Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  • Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Τάκης Σαρακάκης. Ο εκλιπών απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών. Από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο διοικούν τα τρία παιδιά του, Ιωάννης, Δημήτριος-Φραγκίσκος και Αλέξανδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου