Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πεζοπορούν στα χνάρια των αρχαίων!


 Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2013

Αναβιώνει από χθες, για έκτη συνεχή χρονιά, η διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία», που ακολουθούσαν οι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνας την αρχαιότητα.

Η ιδέα του κ. Γιάννη Λυκούση πριν από έξι χρόνια για την αναβίωση της συγκεκριμένης διαδρομής με την διοργάνωση διήμερης πεζοπορίας, βρήκε πολλούς υποστηρικτές και τελικά έγινε θεσμός και κάθε χρόνο τέτοια εποχή διοργανώνεται η πεζοπορία που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και υπάρχουν συμμετοχές ακόμη και εκτός Ηλείας.
Εβδομήντα συμμετοχές!
Η φετινή πεζοπορία, όπως και πέρυσι, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Ορειβατείν» και φέτος συμμετέχουν 70 άτομα, που από χθες το πρωί πεζοπορούν ακολουθώντας τα χνάρια των αρχαίων αθλητών.
Φέτος, υπάρχουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στην διαδρομή, αφού το παλιό μονοπάτι δεν υπάρχει, οι πεζοπόροι όμως το διασχίζουν κατά προσέγγιση. Η εκκίνηση έγινε χθες το πρωί από το Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας και η πρώτη στάση, όπου ξεκουράστηκαν και χαλάρωσαν οι συμμετέχοντες, ήταν στο χωριό Περιστέρι του δήμου Ήλιδας, ενώ η διανυκτέρευση για πρώτη φορά έγινε φέτος στο χωριό Λαντζόι της Ώλενας, στο κτήμα ‘Μπριτζίκη’.
Οι πεζοπόροι συνεχίζουν σήμερα, από Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανο και κατάληξη στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ αναμένεται να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Όλες οι ηλικίες
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, δίνουν το ‘παρών’ στην αναβίωση αυτή της διαδρομής, άλλοι για πρώτη φορά, άλλοι κάθε χρόνο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα συναδέλφωσης των λαών, μέσα από το δρόμο που είχαν δείξει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
«Είναι γεγονός ότι η διήμερη πεζοπορία έγινε θεσμός και αυτό αποδεικνύει ότι η αρχική σκέψη βρήκε τελικά πολλούς υποστηρικτές και αυτός μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η συγκεκριμένη πεζοπορία δεν γίνεται απλώς για να πεζοπορήσουμε, αλλά για να αναβιώσουμε το μονοπάτι που ακολουθούσαν οι αθλητές στην αρχαιότητα, δίνοντας το μήνυμα της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων και της συναδέλφωσης των λαών» επεσήμανε ο εμπνευστής κ. Γιάννης Λυκούσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Ορειβατείν» κ. Νίκος Τσαγρής, τόνισε ότι η συμμετοχή στην πεζοπορία είναι χαρά, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε του χρόνου να βρεθούν και άλλοι που θα στηρίξουν το θεσμό.
Να σημειωθεί ότι κοντά στους πεζοπόρους βρίσκεται το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών διασωστών- ναυαγοσωστών Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και οι Σαμαρείτες προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου