Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2013
Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι Π. Δούκας και Γ. ΒουλγαράκηςΜε εγγύηση 50,000 ευρώ ελεύθερος ο Παπαντωνίου

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».
Η κατηγορία σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.
Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μην δηλώθηκε.
Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.
Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», κλήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50.000 ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20.000 ευρώ στην σύζυγο του.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου