Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Wall Street: Απώλειες υπό το βάρος του πληθωρισμού και των πρακτικών της Fed

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Tα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου που κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο ψαλίδισαν τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου που κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο, ψαλιδίζοντας τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων.Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Μάρτιο, τα οποία καταγράφουν τις ανησυχίες των αξιωματούχων για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 422 μονάδες ή 1,309% στις 38.461,51 μονάδες Ο S&P 500 μειώθηκε κατά 0,95% στις 5.160,64 μονάδες και Nasdaq Composite κατά 0,84% στιFedς 16.170,36 μονάδες

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Γύρισαν το «παιχνίδι » και έκλεισαν με κέρδη

Με εξαίρεση την ενέργεια, όλοι οι κλάδοι στον γενικό δείκτη της αγοράς ήταν κόκκινοι για την ημέρα. Τα ακίνητα υποχώρησαν περίπου 4%, οδηγώντας τις απώλειες του κλάδου για την ημέρα.

O πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο αυξήθηκε στο 3,5%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση, καθώς η Federal Reserve εξετάζει πόσο καιρό θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλό 23 ετών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδό του στο 3,4% από 3,2% τον Φεβρουάριο και 3,1% τον Ιανουάριο.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας ανέφερε επίσης την Τετάρτη ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις αλλαγές στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, παρέμεινε στο 3,8%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρή πτώση στο 3,7%.

Τα στοιχεία συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed δείχνουν τώρα πιθανότητα μόλις 20,6% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Οι έμποροι στοιχηματίζουν τώρα ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σημείο αναφοράς για τα στεγαστικά και άλλα δάνεια, εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 4,5% και του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε σε σχεδόν 5%.

Η εικόνα στο ταμπλό και οι εκτιμήσεις

Τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase και βιομηχανικές μετοχές όπως η Honeywel υποχώρησαν αντίστοιχα 1% και 1,9% λόγω ανησυχιών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα αρχίσουν να πνίγουν την οικονομία. Οι μετοχές της Microsoft και η Apple υποχώρησε επίσης 0,9% και 0,7%, αντίστοιχα. Ο δείκτης αναφοράς μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 σημείωσε πτώση 2,6%.

«Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε πολλές εκθέσεις στη σειρά που είναι υψηλότερες από το αναμενόμενο, γίνεται πιο δύσκολο για τη Fed να υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων σύντομα», εκτιμά ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.

Αν και οι αγορές κατάφεραν να αφομοιώσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, τα σημάδια του επίμονου πληθωρισμού τροφοδοτούν την πτώση της Τετάρτης, σύμφωνα με τον Έρικ Ντίτον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της The Wealth Alliance.

«Είναι τόσο καλός καταλύτης όσο κανένας άλλος. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το τέλος της ανοδικής αγοράς. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια δικαιολογία για πολλούς ανθρώπους που είχαν πολλά κέρδη, να βγάλουν μερικά από αυτά τα κέρδη από το τραπέζι» κατέληξε.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου