Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ολονύχτια έρευνα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

  Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο μικροσκόπιο οι υπολογιστές με τα αρχεία εκλογών και εκλογικών καταλόγων - Ερωτήματα για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, υπόθεση που αποκάλυψε το in.gr.

Το μυστήριο περιπλέκεται στη σκιά του «email gate» και την εμπλοκή της κας Ασημακοπούλου.

Όλο το βράδυ η Ελληνική αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνα τόσο στο επίμαχο γραφείο 304 της οδού Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στο τμήμα Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ στον 1ο όροφο. Η πολύωρη έρευνα έχει επικεντρωθεί στα ηλεκτρονικά αρχεία.

Οι δύο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι καθόλου τυχαίοι καθώς περιέχουν αρχεία προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα:

  • Προεδρικές Εκλογές
  • Βουλευτικές Εκλογές
  • Ευρωεκλογές
  • Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Εκλογικούς καταλόγους
  • Στοιχεία Αποδήμων

Στο μικροσκόπιο οι υπολογιστές με τα αρχεία εκλογών και εκλογικών καταλόγων

Ο διευθυντής του γραφείου εκλογών, που κατήγγειλε τη διάρρηξη στην αστυνομία, τόνισε το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία στους συγκεκριμένους υπολογιστές.

«Από το εσωτερικό γραφείου μου δεν γνωρίζω αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου μου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάμαι μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι υπολογιστές δεν ήταν απενεργοποιημένοι. Κάτι που ίσως διευκόλυνε τον «διαρρήκτη».

«Όταν μπήκε στο γραφείο ο διευθυντής ο υπολογιστής δεν ήταν σε κατάσταση αναμονής ήταν σε λειτουργία. Έντρομος κάλεσε την αστυνομία. Τα αρχεία είναι πολύ σημαντικά . Σήμερα τον κάλεσε πάλι η αστυνομία», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του διευθυντή.

Το υπουργείο Εσωτερικών κρατά χαμηλούς τόνους για την διάρρηξη στο τμήμα εκλογών με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρά.

«Σήμερα ζητώ από τον κύριο Μητσοτάκη να μας πει ξεκάθαρα τί συμβαίνει με το υπουργείο εσωτερικών. Είναι αδιανόητο λίγες εβδομάδες , πριν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματά που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία . Άμεσα καθαρές απαντήσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτήματα για τη διάρρηξη

Ο δικηγόρος Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν υποβάλλει μήνυση για τη διαρροή των στοιχείων τους σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Καμία διάρρηξη δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το δικαίωμά τους για δικαστική προστασία έναντι της παράνομης διαρροής των δεδομένων που τους αφορούν».

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με τα βλέμματα στραμμένα στα όσα θα φανερώσουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Καταθέτει αύριο ο διευθυντής εκλογών για τη διαρροή των emails των αποδήμων

Τη Μ. Δευτέρα θα συνεδριάσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την έκδοση του πορίσματος και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ανάμεσα στα άτομα που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι και ο διευθυντής εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου