Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Χαλκιδική με Ρώσους ιδιοκτήτες ξενοδοχείου

Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαϊου, 2024

Όπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph το ζευγάρι Ρώσων το οποίο είχε μάλιστα αγοράσει τα τελευταία χρόνια, ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Κρεμλίνου

Ρώσοι κατάσκοποι φαίνεται πως ήταν ζευγάρι το οποίο διεύθυνε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph. Μάλιστα, φέρονται να ευθύνονται για φονικές επιθέσεις σε διάφορες αποθήκες πυρομαχικών στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Nikolay και η Elena Šapošnikov αγόρασαν την Villa Elena στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί ένα χρόνο αργότερα. Το ξενοδοχείο λειτουργούσε ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Šapošnikovs -όπως ήταν γνωστό το ζευγάρι- φέρονται να είχαν και άμεση επαφή με τον στρατηγό Andrey Averyanov, διοικητή της μονάδας 29155 της GRU, ο οποίος επέβλεπε προσωπικά και τις δύο μυστικές επιχειρήσεις υπό την καθοδήγηση του Κρεμλίνου.

Στο αδιανόητο κουβάρι κατασκοπείας κομβικός ήταν ο ρόλος ακινήτου που αγόρασε το ζεύγος της Villa Elena στη Χαλκιδική.

Σε ξεχωριστή έρευνα των τσεχικών υπηρεσιών ασφαλείας διαπίστωσε ότι η Μονάδα 29155 ήταν πίσω από τις εκρήξεις στις κυβερνητικές αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Η έρευνα του The Insider έδειξε ότι η Elena Šapošnikov συνδεόταν άμεσα με τη Μονάδα 29155 και πιθανότατα επέβλεπε τις φιλοκρεμλινικές δραστηριότητες του συζύγου της και του γιου τους. Η 62χρονη Έλενα έλαβε από τον Πούτιν το βραβείο του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το υψηλότερο στρατιωτικό βραβείο της χώρας, μετά από επιχειρήσεις σαμποτάζ στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία.

Ο Nikolay, πρώην σοβιετικός αξιωματικός, τράβηξε την προσοχή των Τσέχων ερευνητών λόγω του ρόλου του στην Imex, μια εταιρεία όπλων που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ευρωπαϊκούς στρατούς που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υλικό της σοβιετικής εποχής.

Τώρα όλη η οικογένεια μπαίνει στο μικροσκόπιο και οι εξελίξεις αναμένονται με κομμένη την ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου