Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Ανατροπή στην καταδίκη του από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκη

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το κρίσιμο λάθος που έκανε ο δικαστής που προήδρευσε στην υπόθεση του Γουαϊνστάιν - Τα επόμενα βήματα.

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων σε μια εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo.

Με μια απόφαση 4-3, το Εφετείο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι ο δικαστής που προήδρευσε στην υπόθεση του Γουαϊνστάιν είχε κάνει ένα κρίσιμο λάθος, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες μια σειρά από γυναίκες που δήλωσαν ότι ο Γουαϊνστάιν τους είχε επιτεθεί – αλλά των οποίων οι κατηγορίες δεν αποτελούσαν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Θα γίνει νέα δίκη

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα οδηγήσει σε νέα δίκη. «Η ανατροπή της καταδίκης του Γουάινσταϊν και η διεξαγωγή νέας δίκης μπορεί να μοιάζει με μια ξαφνική, σοκαριστική στροφή» αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ashley Judd, η πρώτη ηθοποιός που προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον του Γουαϊνστάιν δήλωσε πως «αυτό είναι άδικο για τους επιζώντες. Ζούμε ακόμα μέσα στην αλήθεια μας. Και ξέρουμε τι συνέβη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου