Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ποσοστά αντίστοιχα του 2019 για τη ΝΔ βλέπει νέα δημοσκόπηση

Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετράται στο 33,2%, ακριβώς στα ποσοστά δηλαδή του 2019, με άνοδο μιας μονάδας σε 12 μέρες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι καθαρά δεύτερος και καταγράφεται στο 15,1% στην πρόθεση ψήφου, όντας σταθερός, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει και νέα πτώση και πηγαίνει από το 12,4% στο 12%.

Την ίδια ώρα, φαίνεται να παραμένει ψηλά το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με την Ελληνική Λύση να αποτυπώνεται στο 10,5%. Πτώση καταγράφουν το ΚΚΕ, αλλά και η Νέα Αριστερά που μετράται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως έχει αρχίσει να περνάει το μήνυμα στο κομματικό ακροατήριο ότι οι κάλπες δεν είναι «χαλαρές». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του συνεχίζει να προτάσσει το κυβερνητικό έργο, με τον ίδιο να δίνει την Τετάρτη το  «παρών» στην εκδήλωση για τα έργα του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» που «τρέχουν» μαζί με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός για την επιστολική ψήφο λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας

Με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok κάλεσε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν μέχρι τη Μ. Δευτέρα την αίτησή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά από όπου κι αν βρίσκονται.

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο πριν τη Μ. Δευτέρα ακούστε πολύ προσεκτικά. Επίσης, αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή απλά αν θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, δώστε προσοχή», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Διευκρίνισε επίσης πως «ίσως υπάρχει η αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Ετσι για Πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας διευκολύνεται έμπρακτα η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές». Οπως τονίζει ο Πρωθυπουργός, «ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, των συμπολιτών μας με αναπηρία, των νέων παιδιών που δουλεύουν σεζόν, των φοιτητών, των μαθητών οι οποίοι μπορεί να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις».

Πηγές: «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «protothema.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου