Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Οι ανεμοστρόβιλοι σκότωσαν 4 στην Οκλαχόμα – Ο κυβερνήτης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΧΟΛΝΤΕΝΒΙΛΛ. ΟΚΛΑΧΟΜΑ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Αρχές, καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης αξιολογούσαν τις εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τους ισχυρούς ανέμους, το χαλάζι και τις πλημμύρες.

Δεκάδες αναφερόμενοι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές στο μεσαίο τμήμα της χώρας από την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή υπήρχαν προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην Οκλαχόμα και σε άλλες πολιτείες – όπως το Κάνσας, το Μιζούρι, το Αρκάνσας και το Τέξας.

Μια μερικώς ξηλωμένη στέγη φαίνεται σε ένα κατεστραμμένο σπίτι στην Ομάχα της Νεμπράσκα, το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024. Δεκάδες αναφερόμενοι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές στις μεσοδυτικές πολιτείες. (Chris Machian/Omaha World-Herald μέσω AP)

Στην Οκλαχόμα, ένας ανεμοστρόβιλος διέσχισε το Χόλντενβιλ, μια πόλη περίπου 5.000 κατοίκων, αργά το Σάββατο, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της κομητείας Χιουζ σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή.

«Οι προσευχές μου είναι με εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους καθώς οι ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την Οκλαχόμα χθες το βράδυ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Κέβιν Στιτ (Kevin Stitt).

Την Κυριακή εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 12 κομητείες λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, καθώς τα συνεργεία εργάζονταν για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να εκτιμήσουν τις ζημιές από τις σφοδρές καταιγίδες που κατέρριψαν τις γραμμές ηλεκτροδότησης. Αργότερα εντός της ημέρας, σχεδίαζε να περιοδεύσει στην πόλη Σάλφουρ της Νότιας Οκλαχόμα, όπου ορισμένα κτίρια μετατράπηκαν σε σωρούς ερειπίων.

Ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο στο Sulphur της Οκλαχόμα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024. (KOCO μέσω AP)

Σχεδόν 33.000 καταναλωτές ήταν χωρίς ρεύμα στην Οκλαχόμα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το poweroutage.us, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές ρεύματος των ηλεκτρικών εταιρειών. Στο Τέξας, σχεδόν 67.000 πελάτες ήταν χωρίς ρεύμα.

Οι κάτοικοι σε άλλες πολιτείες μάζευαν επίσης τα κομμάτια τους από τις ζημιές της καταιγίδας. Ένας ανεμοστρόβιλος στα προάστια της Ομάχα, στη Νεμπράσκα, κατέστρεψε σπίτια και επιχειρήσεις το Σάββατο, καθώς κινήθηκε για μίλια μέσα από αγροτικές εκτάσεις, και στη συνέχεια χτύπησε μια πόλη της Αϊόβα.

Πηγή: «Associated Press, Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου