Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης στον «Ε.Κ.»

Τετάρτη, 24-4-2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και συνορεύει, εκλέχτηκε δήμαρχος η Κατζιάνα Μπαλλαντύνι (Katjana Ballantyne), ελληνικής καταγωγής, αν και το όνομά της δεν ηχεί ως ελληνικό. Και όμως, είναι Ελληνίδα και στο αίμα και τον πολιτισμό.

Το απεκάλυψε η ίδια δημόσια και κατά τον πλέον επίσημο τρόπο τον Ιανουάριο του 2022, κατά την τελετή της ορκωμοσίας της, η οποία έγινε ηλεκτρονικώς μέσω ZOOM λόγω της πανδημίας, της οποίας οι αριθμοί των κρουσμάτων είχαν εκτιναχθεί τότε στα ύψη σπάζοντας το όριο των τριάντα χιλιάδων σε καθημερινή βάση.

Στην ομιλία της ορκωμοσίας της είχε αναφέρει πως «οι προσωπικές μου εμπειρίες με έχουν διαμορφώσει αυτή που είμαι και πώς θα υπηρετήσω. Γεννήθηκα και ορφάνεψα στην Ελλάδα και υιοθετήθηκα από τον Σκωτσέζο (Scottish) πατέρα μου και την Τσεχογερμανίδα μητέρα μου. Μία οικογένεια μεταναστών από τρεις διαφορετικές χώρες ήλθαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήμουν τεσσάρων ετών».

Η δήμαρχος του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης Κατζιάνα Μπαλλαντύνι (Katjana Ballantyne) υπογράφει τον επίσημο κώδικα του Δημαρχείου κατά την ορκωμοσία της. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΜΕΡΒΙΛ

Η δήμαρχος Κατζιάνα Μπαλλαντύνι είναι παντού και πάντοτε παρούσα στις γιορτές και εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Βοστώνης και φυσικά της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ, η οποία ιδρύθηκε πριν από εκατό και πλέον χρόνια από Ελληνες μετανάστες και πολλούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα από τη Σμύρνη, τον Τσεσμέ και την Κρήνη.

Οπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.» ήταν και φέτος παρούσα στο δείπνο της παρέλασης το βράδυ του Σαββάτου, και την άλλη μέρα, Κυριακή, στην παρέλαση. Σε συνέντευξή της στον «Ε.Κ.» είπε πως «ήταν μία θαυμάσια ημέρα της παρέλασης διότι συναθροίσθηκε η Ελληνική Κοινότητα και θυμηθήκαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Οταν την ρωτήσαμε πώς αισθάνεται για την ελληνική της ταυτότητα, απάντησε πως «είμαι πολύ υπερήφανη. Οι γονείς μου ήθελαν να είναι βέβαιοι όταν μεγάλωνα να συμμετέχω ενεργά στην Ελληνική  Κοινότητα τότε που μέναμε στη Δυτική Μασαχουσέτη και συγκεκριμένα στην πόλη Γουέστφιλντ (Westfield). Ηταν μία μικρή Ελληνική Κοινότητα και όλοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας».

Στην πρώτη γραμμή από αριστερά δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος , ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, η ομογενής παρουσιάστρια ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού WCVB-TV 5 της Βοστώνης Μαρία Στεφάνου, η πολιτειακή βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Ευσταθία Μπούρα, η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος της πόλης Σόμερβιλ Μασαχουσέτης Κατζιάνα Μπαλλαντύνι, η γνωστή καλλιτέχνιδα Καλομοίρα και ο τιμηθείς με το βραβείο της Ελευθερίας στο δείπνο της Ομοσπονδίας Δρ. Ιωάννης Πάππας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Στην ερώτηση αν είχε φαντασθεί ποτέ πως μια μέρα θα γινόταν δήμαρχος του Σόμερβιλ, είπε πως «όχι, όταν ήμουν μικρή δεν το σκέφθηκα αυτό. Οταν πριν από τριάντα χρόνια μετακομίσαμε στο Σόμερβιλ μπήκα σε μία Κοινότητα και κουλτούρα που άλλαζε. Ηταν μία πολύ όμορφη και πλούσια Κοινότητα και είμαι περήφανη που συμμετέχω γιατί πρόκειται για σύναξη σχέσεων και είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα αυτό».

Η κυρία δήμαρχος είχε αναφέρει στην ομιλία εγκαθιδρύσεώς της πως «αν και έγινα υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ήμουν έφηβη, μου ελέχθη αμέτρητες φορές ως ενήλικη πως δεν ήμουν πραγματική Αμερικανίδα επειδή δεν γεννήθηκα εδώ. Κι έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μερικοί άνθρωποι φοβούνται οποιονδήποτε βλέπουν ως διαφορετικό». Τόνισε πως «η εμπειρία μου ως μετανάστρια με έχει διδάξει να εκτιμώ τις διαφορετικότητες γιατί αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνω και το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ να υπηρετήσω ως δημοτική σύμβουλος στο Σόμερβιλ αρχικά».

Υπό δυνατή βροχή η ομογενής δήμαρχος του Σόμερβιλ Κατζιάνα Μπαλλαντύνι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ συμμετέχουν στην τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Η δήμαρχος Κατζιάνα Μπαλλαντύνι ήταν η πρώτη και η μόνη από την οικογένειά της που πήγε στο κολέγιο. Εργαζόταν και έπαιρνε φοιτητικά δάνεια για να αποκτήσει το πτυχίο της Μπάτσελορ και κατόπιν το Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Οταν μετακόμισε στην περιοχή της Βοστώνης δεν είχε πολλά. Φίλοι της παραχώρησαν κάπου να μείνει καθώς έψαχνε για εργασία και εξοικονόμησε χρήματα για ενοίκιο. Το 1993 μετακόμισε στο Σόμερβιλ και ανακάλυψε πως ήταν ένα μέρος το οποίο άλλαζε ραγδαίως. Ηταν μία πόλη η οποία αγκάλιαζε τις διαφορετικότητες, την ποικιλομορφία και τις προοδευτικές αξίες. Ηταν ένα μέρος στο οποίο αισθάνθηκε καλοδεχούμενη και είπε πως «είμαι ευγνώμων που ο σύζυγός μου ο Ρικ και οι δύο κόρες μας, η Ηλιάνα και η Σοφία, εγκατασταθήκαμε εδώ».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου