Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Εκλογές στην Ομοσπονδία με φόντο την προεδρία Δήμου Σιώκη

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον Δήμο Σιώκη, αναμένεται να καταλήξουν οι διεργασίες που ξεκίνησε για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, βάσει των προτάσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του διήμερου συνεδρίου της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικότερα, βάσει του καταστατικού που αποδέχεται η πλευρά των πρώην προέδρων, το τετραμελές προεδρείο που προτάθηκε περιλαμβάνει τον Δήμο Σιώκη ως υποψήφιο πρόεδρο, τον Δημήτριο Καλαμαρά ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, την Χριστίνα Κωστάκη ως υποψήφια Γραμματέα και τον Χρήστο Βουρνά ως υποψήφιο Ταμία.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο που προτάθηκαν και δευτερώθηκαν κατά την ίδια διαδικασία ήταν οι Νικόλαος Διαμαντίδης, Γιάννης Νικολόπουλος, Νικόλαος Κωστόπουλος, Μαρία Μάρκου, Αννα Τσακαρδάκη,  Διονύσιος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Ουρανίτσας, Δημήτριος Σκουμπάκης, Σταμάτιος Βλισερός, Αθηνά Λαζαρίδη – Δημητρίου, Γιώργος Παράλεμος, Βασίλειος Χρυσοχόος, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Δημήτριος Α. Φίλιος, Βασίλειος Εγγλέζος, Παναγιώτης Γεραζούνης, Γιώργος Χριστοδούλου, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Σταύρος Μπλέτσας.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χρ. Αθανασάτος

Οπως είχε αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», η ψηφοφορία πρόκειται διεξαχθεί το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου, με τις ώρες και τις περαιτέρω διαδικασίες να ανακοινώνονται από πλευράς της Εφορευτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από τους Κλεάνθη Μεϊμάρογλου (πρόεδρος), Αργύριο Μακρή (αντιπρόεδρος), Στεφανία Παπουτσάκη (Γραμματέας) και Βάγια Αλαγιάννη – Γιώργο Κανελλόπουλο (μέλη), ενώ οι Φώτης Παπαγερμανός και Αθανάσιος Αντζουλής είναι τα αναπληρωματικά μέλη.

Στην αντίπερα όχθη, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου και τουλάχιστον 25 ακόμη Σύλλογοι δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν ή να συμμετέχουν στις εκλογές του προσεχούς Σαββάτου, επιλέγοντας έναν διαφορετικό δρόμο και θεωρώντας εφικτό να δικαιωθούν από τα δικαστήρια.

Μάλιστα, η πλευρά των πρώην προέδρων κατήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου πως αποστέλλει αλληλογραφία σε αντιπροσώπους Συλλόγων, τους οποίους καλεί να μην ψηφίσουν το Σάββατο του Λαζάρου, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία είναι παράνομη.

Ηδη από τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στον «Μίνωα» την περασμένη Τρίτη, ο Γεώργιος Μεϊντάσης, ως μέλος του Δ.Σ., παρουσίασε τις προσωρινές αποφάσεις επί των αιτημάτων της Διοικούσας Επιτροπής που είχε λάβει το δικαστήριο το 2022, βάσει των οποίων το μόνο αίτημα που έκανε δεκτό ήταν η διατήρηση της διαχείρισης του κτιρίου, χωρίς να κηρύξει ποτέ παράνομο το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, που εξελέγη -με πρόεδρο αρχικά τον Τιμολέοντα Κακούρο – στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά το διήμερο συνέδριο, ο Δημήτριος Καλαμαράς υποστήριξε πως πρόκειται για μια παλιά απόφαση χωρίς κάποια οριστική ισχύ, κατηγορώντας το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου πως κάνει «μπούλινγκ» εις βάρος των Συλλόγων.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι το Σταθάκειο θα ελέγχεται πλέον από Διοικητικό Συμβούλιο και όχι μια Διοικούσα Επιτροπή, η Ομοσπονδία οδεύει και τυπικά προς μια ιδιότυπη «διαρχία», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου