Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Αμαλιάδα: Ανοιχτός δίαυλος για την πλατεία Αγίου Αθανασίου

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2023

Διατεθειμένος να βρει τη χρυσή τομή ο Μητροπολίτης.

Τη δική του διάσταση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την πλατεία του Αγίου Αθανασίου και τους τίτλους ιδιοκτησίας της, θέμα το οποίο μάλιστα έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς» ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ανεξαρτήτου αποτελέσματος σκοπός του είναι να συζητήσει με τον κ. Χριστοδουλόπουλο για να βρεθεί μια ευνοϊκή για όλες τις πλευρές λύση.

Μετά τη γνωστοποίηση του ζητήματος, ο Μητροπολίτης υποστήριξε πως ζήτησε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού να του προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αναφέρουν την έκταση της πλατείας, προκειμένου ο ίδιος να εξακριβώσει ποια είναι τα όριά του. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παρόμοια περίπτωση με αυτή της Αμαλιάδας, αυτή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, κατά την οποία η Μητρόπολη είχε κερδίσει τη σχετική δικαστική μάχη έναντι του δήμου που ισχυριζόταν ότι η πλατεία στο σημείο ήταν δημοτική, υποστηρίζοντας πως παρ’ όλα αυτά πρόθεσή του είναι να μην έρθει σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Ήλιδας και να βρουν κάποια συμβιβαστική λύση μετά από συζήτηση.

Ενημέρωσε δε πως στο σημείο που σήμερα είναι η πλατεία του Αγίου Αθανασίου βρισκόταν το νεκροταφείο της ενορίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξακριβωθούν τα όρια της συγκεκριμένης έκτασης για να γίνει γνωστό αν πράγματι ανήκει όλη η έκταση της πλατείας στον Ιερό Ναό. «Ο δήμαρχος φωτίζει την πλατεία, την έχει ανακαινίσει πολλάκις και δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε αυτό», δήλωσε ο Μητροπολίτης αναγνωρίζοντας την προσφορά του δήμου όλα αυτά τα χρόνια.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, με το Μητροπολίτη να δείχνει ότι έχει όλη την καλή διάθεση προκειμένου να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το δήμο και να βρεθεί η «χρυσή τομή». «Σκοπός μου είναι να τα βρούμε. Εμείς είμαστε πάντα στο πλευρό του ανθρώπου και της κοινωνίας», κατέληξε.

«Να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως πριν λίγες ημέρες ανακάλυψαν το συγκεκριμένο πρόβλημα, το έφεραν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής και εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά την ανάρτηση στο Κτηματολόγιο δεν έκανε τα αυτονόητα, να προσκομίσει δηλαδή τις εργολαβίες που έχουν γίνει αλλά και τα ενοικιαστήρια στα περίπτερα και τα καταστήματα, προκειμένου να λήξει το θέμα εν τη γενέσει του.

Μάλιστα, εκτιμά πως το ζήτημα αυτό θα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό και δίχως να υπάρξει αντιπαράθεση με την Εκκλησία, ενώ επικεντρώθηκε και στις συζητήσεις που είχε με το Μητροπολίτη Ηλείας και τον εφημέριο του Αγίου Αθανασίου. Ακολούθως, επικεντρώθηκε στην πρόταση που ο ίδιος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάθεση σε δικηγόρο και την έκδοση γνωμοδότησης για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο δήμος στο Κτηματολόγιο και στους τίτλους ιδιοκτησίας που έχει προσκομίσει ο Ιερός Ναός. «Ο κόσμος μας ψήφισε για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και δεν επιθυμούμε να συνεχίσει καμία κόντρα με την Εκκλησία», κατέληξε.

«Να διεκδικήσουμε ένα χώρο που για χρόνια αποτελεί για την κοινή γνώμη δημόσιο χώρο»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων Κώστας Τσεριώνης, ακολούθησε την ίδια γραμμή με αυτή που τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής από το δήμαρχο, υποστηρίζοντας πως στόχος τους είναι να ελέγξουν το καθεστώς και από εκεί και πέρα να προχωρήσουν στις νόμιμες διαδικασίες. «Θα κάνουμε ως δήμος ένσταση προκειμένου να διεκδικήσουμε ένα χώρο που για χρόνια αποτελεί για την κοινή γνώμη δημόσιο χώρο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου