Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Μικρά… αλλά Mεγάλα από την παρέλαση της Νέας Υόρκης

Μεγάλη η παρέλαση της Νέας Υόρκης.  Άρχισε στις 1:30μμ και κράτησε μέχρι τις 4:45μμ.  Δεκάδες τα τμήματα, τα άρματα, οι φιλαρμονικές.  Βλέπεις εκεί συμμετέχουν οι πολιτείες: Νέα Υόρκη, Πενσυλβάνια, Νέα Ιερσέη, Κοννέκτικατ.  Από Ελλάδα (Εύζωνες, φιλαρμονική Κέρκυρας κοντά 90 άτομα…) ακόμα και από το Μοντρεάλ του Καναδά.

Μπράβο στον Πανηλειακό Σύλλογο της Νέας Υόρκης που παρέλασε (περίμεναν υπομονετικά) παρότι πέρασε μετά από τρεις ώρες από την εξέδρα των επισήμων!  Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κατέβηκε από την εξέδρα των επισήμων και παρέλασε με τους Ηλείους της Νέας Υόρκης.  (Καταγωγή από το Σιμόπουλο, Ηλείας).

Ο πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ν.Υ. κ. Νίκος Κωστόπουλος ήταν από τους συντονιστές της παρέλασης και πολύ φιλόξενος.  Ευχαριστούμε Νίκο.

Ο… αυτή η Κασσελάκη.  Άρχισε την ομιλία του στο ξενοδοχείο PierreIm here with my husband…” σε μετάφραση «είμαι εδώ με τον άνδρα μου…»  Το έχουμε σε ηχογράφηση.  Βουβαμάρα στην αίθουσα.  Άλλοι του γύρισαν την πλάτη.  Αλίμονο να χρησιμοποιείτε η παρέλαση για να περνάνε άλλα μηνύματα!

Τεράστιος ο Γιώργος Καρλάφτης.  Ο Grand Marshal της παρέλασης.  Ο Γιώργος είναι παίκτης των Kansas Chiefs που κέρδισε φέτος και πέρισυ το superbowl.  Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ήρθε στην Αμερική όταν τελείωσε το Λύκειο.  Και από την πανεπιστημιακή ομάδα βρέθηκε να είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας.

Στο χαιρετισμό ο κ. Βασίλης Καυκάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης στο ξενοδοχείο Pierre είπε:  “Σας φέρνω το χαιρετισμό από τη Βοστώνη, όπου είχαμε την Παρέλαση του Ελληνισμού την περασμένη Κυριακή.  Εδώ έχετε καλύτερο καιρό…  Ενωμένοι φίλοι μου κάνουμε θαύματα και θέλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, για την Ελλάδα…»  Αυτό το τελευταίο σχολιάστηκε θετικά αφού είναι γνωστό ότι στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης υπάρχει διοικητικό πρόβλημα.

Και ενώ ο κ. Καυκάς μίλησε για καλό καιρό (μέχρι εκείνη τη στιγμή) ξαφνικά σκοτείνιασε και άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα οι επίσημοι να βραχούν προς την εξέδρα των επισήμων.  Με αποτέλεσμα να μουρμουρίζουν μερικοί…  Αλλά μόνο για λίγο αφού πριν φτάσουν οι επίσημοι στην εξέδρα στην 5η λεωφόρο βγήκε πάλι ο ήλιος και η παρέλαση διεξήχθη με ηλιοφάνεια.

Τα ελληνικά εστιατόρια, καφετέριες και ζαχαροπλαστεία ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο πριν και μετά την παρέλαση.  Μόνο που οι τιμές ήταν τσιμπημένες, λόγω της ημέρας και φαγητά και γλυκά περασμένων ημερών! 

Αρκετοί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ήρθαν για ψήφους στις ΗΠΑ.  Καλά θα κάνουν να αφήνουν όλοι οι πολιτικοί την κομματική τους ταυτότητα στην Ελλάδα.  Στην Αμερική είμαστε Έλληνες!

Συγκριτικά λίγος ο κόσμος στα πεζοδρόμια και σε αυτούς που παρακολούθησαν την παρέλαση.  Περισσότερος κόσμος ήταν στην Boylston Street και στην Ελληνική παρέλαση της Βοστώνης!

Με καθυστέρηση έφτασε στην εξέδρα των επισήμων ο ομοσπονδιακός Γερουσιαστής και πρόεδρος της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον κ. Σούμερ.  "Τι κάνει η Βοστώνη;" ρώτησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Βοστώνης   "Προοδεύουμε κ. Πρόεδρε" του απάντησε ο κ.  Καυκάς.

Αμέσως μετά την παρέλαση περπατήσαμε αντίθετα την 5η λεωφόρο προς το ετιατόριο AVRA και είδαμε τα συνεργία να ξηλώνουν τα οδοφράγματα και οι σκουπιδιάρες να καθαρίζουν.  Σε λίγα λεπτά η λεωφόρος δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου