Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ευρωκλογές 2024: «Κόπηκαν» οι Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο

Τετάρτη, 24-4-2024

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν μπορεί να συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστήριο έβαλε «μπλόκο» στην κάθοδο του ακροδεξιού κόμματος στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Κατά την ανακήρυξη των κομμάτων που λαμβάνουν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι 11 Αρεοπαγίτες που συνθέτουν το Α1 Πολιτικό Τμήμα, έκριναν ομόφωνα ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες», με τους 11 κατηγορούμενους βουλευτές (μαζί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς) για εξαπάτηση ψηφοφόρων και ηθικό αυτουργό τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να δικαιούται συμμετοχής στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διαδικασία ανακήρυξης κομμάτων και πολιτικών συνδυασμών συνεχίζεται για τα υπόλοιπα κόμματα.

31 κόμματα από τα συνολικά 46 που έθεσαν υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές, πηραν τελικά το «πράσινο φως» απο το Α1 τμημα του Αρείου Πάγου ώστε να κατέβουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ομόφωνα οι ανώτατοι δικαστες του Αρείου Πάγου έκριναν ότι 31 κόμματα και πολιτικοί συνδυασμοί πληρούν τις προϋποθεσεις για την συμμετοχή τους στις εκλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός μένουν οι Σπαρτιάτες και άλλα 14 κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 14 κόμματα που μπήκαν δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου