Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Ας τους χαρούμε όσο μπορούμε, ας τους εμπιστευτούμε όσο αξίζουν

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2023

Χρήστος Μεγγλίδης

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει απόφαση να αξιοποιήσει ουσιαστικά τους πρωταθλητές Ευρώπης Νέους του, όμως συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει υποχρέωση να δυναμώσει για να τους κρατά όσο γίνεται εντός συνόρων. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε το αυτονόητο. Παίκτες 19 ετών στο εξωτερικό, όταν έχουν αξία παίζουν στις μεγάλες ομάδες, θεωρούνται έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να προωθήσει άμεσα, από το καλοκαίρι, κάποια από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα του. Για να τους δώσει πραγματικές ευκαιρίες, αλλά και για να τους εμπιστευτεί εμπράκτως. Να τους έχει στο δυναμικό του και εάν είναι δυνατό να μπορέσει και ο σύλλογος και αυτά τα παιδιά να έχουν κοινή πορεία στο μέλλον.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Δεν είναι εύκολο και είναι συνολικά ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλου του περιβάλλοντος. Είναι ξεκάθαρα θέμα εμπιστοσύνης, αλλά αληθινής. Όταν αυτά τα παιδιά περιμένουν τη σειρά τους και δεν έρχεται στους συλλόγους μας ή όταν στο πρώτο λάθος απομονώνονται και περιθωριοποιούνται, τότε θα οδηγηθούν στο εξωτερικό. Εάν έχουν τη δυνατότητα για κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα, προφανώς και καλά θα κάνουν. Όμως είναι πολλά τα παραδείγματα παικτών που είδαν και αποείδαν στην Ελλάδα, αναζητώντας κάτι καλύτερο εκτός συνόρων γιατί δεν είχαν εδώ τις ευκαιρίες που έπρεπε να πάρουν. Και εν τέλει η καριέρα τους δεν είχε την πορεία που άξιζαν ή που θα μπορούσε να αξιοποιήσει το κάθε κλαμπ.

Διαβάστε Επίσης

Ολυμπιακός: Ουδείς περισσεύει και άλλα μαθήματα μιας μεγάλης νίκης

Για τον Ολυμπιακό είναι «ευλογία» αυτή η «φουρνιά». Είναι παιδιά δεμένα με την ομάδα, παίζουν για την ομάδα, το έδειξαν σε κάθε ματς νικώντας τρεις ιταλικές ομάδες, την Μπάγερν στο Μόναχο και δύο γαλλικές που έχουν και τις καλύτερες Ακαδημίες. Έκαναν υπέρβαση, αλλά όσοι είδαν τα παιχνίδια και όχι μόνο αυτά στο φάιναλ φορ, ξέρουν ότι δεν ήταν και τόσο εξωπραγματικό.

Την ίδια αξιοποίηση θα πρέπει να έχει και ο προπονητής της ομάδας. Ο εξαιρετικός Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και όλο το επιτελείο του, ο έξοχος σαν άνθρωπος και ποδοσφαιράνθρωπος από τότε που έπαιζε μπάλα, Δημήτρης Μαυρογενίδης, όλοι οι συντελεστές έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι μπορούν ακόμη περισσότερα στην καριέρα τους. Είτε σε επίπεδο ανάδειξης και εκμάθησης ποδοσφαιριστών είτε και σε υψηλότερο.

Είναι τεράστιο κέρδος αυτό το τρόπαιο για την πειραϊκή ομάδα, για τη χαρά που έδωσε τώρα και για την προοπτική που ανοίγει για τη συνέχεια. Μακάρι κάποτε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει ελκυστικό για τα μεγάλα ταλέντα, ειδικά τα δικά του. Αυτή η κούπα ίσως να αποτελέσει το έναυσμα. Θα έπρεπε...

ΤΦΤΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου