Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς και γιατί ο Σπηλιωτόπουλος γίνεται το «δεξί χέρι» του Κασσελάκη

Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αρης Ραβανός

Το παρασκήνιο της ένταξης του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη που δείχνει προς τα πού θέλει να στρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ - Τι ρόλο έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας, πότε άρχισαν οι επαφές, ποια πρόσωπα τους ενώνουν.

Ήταν Μάιος του 2019 όταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωνε πως τον αφορά το προσκλητήριο του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου. Ήταν παραμονές των Ευρωεκλογών τότε, αλλά αυτή η κίνηση δεν έφερε τον άλλοτε εκπρόσωπο Τύπου του Κώστα Καραμανλή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά, και πάλι παραμονές των ευρωεκλογών ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος πέρασε την πύλη του ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ με απόφαση του Στ. Κασσελάκη θα έχει κομβικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές και όχι μόνο.

Πότε άρχισαν οι επαφές

Η συνεργασία των δυο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και ήταν προϊόν συζητήσεων εβδομάδων, ενώ ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτισαν και άλλα πρόσωπα για να έρθει πιο κοντά, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Κατά καιρούς το όνομά του είχε ακουστεί τα τελευταία χρόνια για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συζήτηση είχε γίνει και για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά δεν προχώρησε.

Η επιλογή να ενταχθεί ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος στην επικοινωνιακή ομάδα του Στ. Κασσελάκη λέει πολλά για τον τρόπο που κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κυρίως για το που θέλει να στρίψει το τιμόνι του κόμματος.

Πάντως αναμφισβήτητα επικοινωνιακές αρετές και ικανότητες διαθέτει ο πρώην υπουργός και μένει να φανεί κατά πόσο θα βοηθήσει τον Στ. Κασσελάκη στην προσπάθεια που κάνει.

Το μέτωπο απέναντι στον Μητσοτάκη

Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος με τον τρόπο του στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2019. Επίσης ήταν Μάρτιος του 2023 όταν το vima.gr αποκάλυπτε τις επαφές του Αλ. Τσίπρα με τον Ευ. Αντώναρο και την επιθυμία της τότε ηγεσίας να εντάξει στους κόλπους της και να συνεργαστούν πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.

Πρόσωπα όπως η Κρινιώ Κανελλοπούλου, μια πολύ σοβαρή περίπτωση πολιτικού που είχε αφήσει θετικό στίγμα ως βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, κόρη του αείμνηστου Θανάση Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών κεντρικού παράγοντα (βουλευτής, υπουργός) της ΝΔ που βρέθηκε με άποψη ισχυρή απέναντι εσωκομματικά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η άλλη περίπτωση που συζητούσε πριν ένα χρόνο ο Αλ. Τσίπρας, αλλά ήταν πιο συνθέτη αφορούσε τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Επ’ αυτής της υποψηφιότητας υπήρξαν υπέρ και κατά και ήταν προσωπική επιλογή του Αλ. Τσίπρα τι θα έκανε. Εν τέλει πάντως δεν προχώρησε στην κίνησή του να του προτείνει να είναι υποψήφιος.

Για την ιστορία, ο Ευ. Αντώναρος, η Κρ. Κανελλοπούλου, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Νίκος Σταυρογιάννης (πρώην βουλευτής που διετέλεσε και δήμαρχος Λαμίας), ο Χρήστος Ζώης (πρώην υφυπουργός και σειρά ετών βουλευτής Λάρισας) κατά καιρούς έχουν παρέμβει ομαδικά με ανακοινώσεις τους για διάφορα θέματα με αιχμή και κριτική στην κυβέρνηση.

Στην ίδια λογική ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα, που συνομιλεί τακτικά με τους Ευ. Αντώναρο και Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Ούτε για την ίδια βέβαια έγινε κίνηση, αλλά το βήμα το έκανε ο γιος της, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

TO BHMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου