Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι μπέμπηδες του Θρύλου

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2023

Η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη Ναντ και στα προημιτελικά την Μπάγερν. 

Με μια θρυλική εμφάνιση η K19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας στον τελικό του Youth League της Μίλαν με σκορ 3-0.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 60ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι Χρήστου Μουζακίτη. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν καταιγιστικοί για ένα δεκάλεπτο, κάνοντας αμέσως το 2-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ του Αντώνη Παπακανέλλου.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Θεοφάνης Μπάκουλας ντύθηκε Αλέκος Αλεξανδρής και με ένα άπιαστο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας της Μίλαν, γράφοντας το 3-0.

Η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη Ναντ και στα προημιτελικά την Μπάγερν.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν σχετικά μοιρασμένο. Ο Ολυμπιακός είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο με δύο καλές ευκαιρίες, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε ανατροπή του Πνευμονίδη από τον Ραβέιρ. Στη συνέχεια η Μίλαν ισορρόπησε το ματς, είχε κι εκείνη της στιγμές της, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την εστία των Ερυθρόλευκων. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ροσονέρι» άρχισαν καλά, πίεσαν και εκεί ξεκίνησε να… χρειάζεται ο Άντζελο Σίνα που ήταν εκπληκτικός. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας όμως άρχισε ο… καταιγισμός! Οι Πειραιώτες πίεσαν και κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Στάλμαχ. Ο Μουζακίτης έστησε την μπάλα στη βούλα και ευστόχησε για το 1-0 στο 60′.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Ιταλοί, ο Παπακανέλλος βγήκε από τα άκρα, «χόρεψε» τον αντίπαλό του και με ένα υπέροχο διαγώνιο τελείωμα βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-0 ένα λεπτό αργότερα.

Ωστόσο τα… μωρά του Συλαϊδόπουλου δεν είχαν τελειώσει εκεί. Ο Μπάκουλας φυλούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 66′ οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν από τα δεξιά, έγινε η σέντρα, και με ένα αδιανόητο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι έβαλε το κερασάκι για το 3-0.

Στη συνέχεια η Μίλαν πίεσε για να πετύχει κάποιο τέρμα. Έπεσε όμως πάνω στον Σίνα που όποτε χρειάστηκε έδειξε τα αντανακλαστικά του, κρατώντας το μηδέν για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είχαν κι εκείνοι κάποιες καλές στιγμές, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το 3-0 έμεινε έως το φινάλε και η τρομερή Κ19 των Ερυθρόλευκων αναδείχθηκα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου