Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Τέμπη: H απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να αφήσει ότι άλλο κάνει και να εργαστεί για να πέσει φως για το τι έγινε και το τι δεν έγινε στην τραγωδία των Τεμπών.  Εδώ, σε νοσοκομείο της Βοστώνης, είναι ο Γεράσιμος.  Ο μόνος επιζών, σε κατάσταση κώμα, από το πρώτο βαγόνι.  τι συμβαίνει;  Πως ήρθε και τι μέλει γένεσθε για το 21 χρονών παλληκάρι που είναι σε κέντρο αποκατάστασης;  

Εμείς, είμαστε με τους γονείς που πήραν τα παιδιά τους το τρένο και σκοτώθηκαν.  Πολλοί έχουν ευθύνες.  Η κάθε εισαγγελέας να μετράει τα λόγια της/του και ο κάθε εκλεγμένος πολιτικός να μετράει τα λόγια του και να κοιτάξει πως θα βελτιωθεί η Ελλάδα.  Για να μη μετρήσουμε και άλλους νεκρούς!  Βλέπε, Τέμπη, Μάτι, Μανδρα, Ζαχάρω...

paneliakos.com


Μαρία Καρυστιανού

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι παρέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία - Τι απαντά η Μαρία Καρυστιανού.

Από το Φόρουμ των Δελφών, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τα Τέμπη και διέψευσε τα όσα είχε υποστηρίξει πριν μήνες η Μαρία Καρυστιανού σχετικά με το ότι την είχε παραπέμψει στην εκκλησία για την υπόθεση των Τεμπών.

«Ο λόγος για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα μίας τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία», ανέφερε η ίδια.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με τέτοιον κυνισμό σε οποιοδήποτε συγγενή θύματος των Τεμπών. Ο αβάσταχτος πόνος και η δίκαιη οργή από τους συγγενείς δικαιολογεί την παρερμηνεία κάποιων πραγμάτων που μπορεί να ειπώθηκαν στο γραφείο μου. Τους διαβεβαιώνω όμως πως δεν είμαι απέναντί τους, αλλά είμαι μαζί τους», τόνισε η ίδια.

Η κ. Αδειλίνη σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της απέκρουσε όσα καταλογίζονται (και) στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών λέγοντας πως «και να ήθελε δεν θα μπορούσε» ενώ για την άσκηση δίωξης σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή είπε ότι «σε οποιαδήποτε έρευνα συναντήσει δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός στοιχεία ποινικής ευθύνης υπουργού υποχρεούται αμελλητί να τα διαβιβάσει στη Βουλή χωρίς να μπορεί να τα αξιολογήσει. Δεν μπορεί να τα κρίνει. Και να ήθελε η δικαιοσύνη, δεν θα μπορούσε να έχει συγκαλύψει».

Υπερασπίστηκε δε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υποστηρίζοντας ότι δεν εμποδίζει από το να καταδικαστούν υπουργοί.

Η απάντηση της κα. Καρυστιανού

«Η κεφαλή της δικαστικής εξουσίας μιλάει για να σχολιάσει την δική μας αντιληπτική ικανότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι μια ακόμα απόδειξη της πλάνης στην οποία βρίσκεται η δικαστική εξουσία. Εμείς ακόμα ψάχνουμε υπολείμματα των παιδιών μας», απάντησε η Μαρία Καρυστιανού.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που μετά από όλα αυτά που έχουνε βγει στην επιφάνεια. Με όλα αυτά τα αδιανόητα, τα ηχητικά ντοκουμέντα, τα μονταρισμένα, το ότι δεν είχαν ζητήσει από την αρχή τα αυθεντικά παρόλο που εμείς διαμαρτυρόμασταν. Για το ότι πρέπει να βάζουμε τους σκύλους να ψάχνουν υπολείμματα των ανθρώπων μας, σε σημείο που δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό τόπο του δυστυχήματος», ανέφερε στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου