Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απαλλοτρίωση του τμήματος Αμαλιάδας της Ολυμπίας οδού

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Το ερώτημά μας είναι:  Τα αμμοχάλικα τα παίρνουν από την κύτη του Πηνειακού-Λάδωνα, δηλαδή περιοχή Εφύρα, Σιμόπουλο, Αγραπιδοχώρι, Οινόη…  Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες φορτία που μεταφέρουν οι νταλίκες οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο δρόμο που περνούν, αλλά και στις καλλιέργειες και στα οπωροφόρα δένδρα αφού σηκώνουν σύννεφα σκόνης αλλά και στα χωριά… 

Η κάθε εταιρεία «βουτάει» χρήματα από το κράτος & Ευρώπη, και ο καθένας που μπορεί να αρπάξει!  Βέβαια πληρώνουν για τα τσιμέντα, τα σίδερα, την εργασία και τόσα άλλα.

Η Αμαλιάδα, ο Δήμος Ήλιδας και η Πηνεία τι θα πάρουν από αυτό το έργο αφού ο χώρος από τον οποίο παίρνουν τα αμμοχάλικα ανήκουν στο Δήμο;

Να μη ξεχνάμε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν αμμοχάλικα από την ανωτέρω περιοχή έφτιαχναν δρόμους σε άλλα μέρη της Πελοποννήσου.  Πήρε κάποιος ή κάποιοι χρήματα;  Αυτό και εάν πρέπει να ψάξει η δικαιοσύνη.  Τι λέει ο νυν Δήμαρχος;  paneliakos.com

«Τεράστιο βήμα προς την οριστική δικαίωση των ιδιοκτητών».

Σε δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραπέμπεται η Ελλάδα για παραβίαση της σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την απαλλοτρίωση του τμήματος Αμαλιάδας της Ολυμπίας οδού και συγκεκριμένα για την παραβίαση του κρίσιμου χρόνου υπολογισμού των αξιών και τις αυτοαποζημιώσεις.

Αρχίζει έτσι να διαφαίνεται το φως της δικαίωσης ως προς την ορθή αποζημίωση των ιδιοκτητών που απώλεσαν τα ακίνητά τους, που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια και οι οποίοι έχασαν τις ιδιοκτησίες τους το 2009 και το Ελληνικό Κράτος και τα Δικαστήρια τους αποζημίωσαν με τιμές του 2016 (όταν και ήμασταν μέσα στην κρίση και όλες οι αξίες είχαν μειωθεί στο ελάχιστο), τιμές που σαφώς δεν ανταποκρίνονταν στην αξία που έπρεπε να λάβουν κατά τον χρόνο που τις έχασαν.

Όπως δήλωσε η Δικηγόρος Κλεονίκη Γκουβίτσα, είναι ένα τεράστιο βήμα προς την οριστική δικαίωση των ιδιοκτητών, αφού από τις υποθέσεις που τελικά φτάνουν σε δίκη ελάχιστες είναι αυτές που δεν ευδοκιμούν, αφού πριν φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μια υπόθεση σε δίκη, ελέγχεται εξονυχιστικά για την αρτιότητα του φακέλου υποβολής του αιτήματος, με πολύ αυστηρά κριτήρια και κατόπιν περνάει από προκαταρτικό συμβούλιο Δικαστών που ελέγχουν την ορθότητα του αιτήματος.

Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ αυστηρή, αφού από τις 50.000 αιτήσεις που υποβάλλονται ετησίως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πάνω από 90% απορρίπτεται λόγω ελλείψεων στον φάκελο υποβολής και από αυτές που μένουν ελάχιστες καταλήγουν σε Δίκη. Χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Γκουβίτσα, από το 1959 που ιδρύθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως το 2017 υπήρχαν μόνο 834 καταδίκες της Ελλάδας, κάτι που σαφώς δείχνει το πόσο αυστηρή και δύσκολη είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία στην περίπτωση αυτή, στρέφεται ευθέως κατά της αποφάσεως του Αρείου Πάγου και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, του Ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου της Ελλάδας!
Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου