Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Το δείπνο για την παρέλαση της Βοστώνης

 Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου στο ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Ιθάκη» το οποίο λειτουργεί εν αγαστή με το ξενοδοχείο Holiday Inn στην πόλη Peabody,  της Μασχουσέτης. Παρακάθισαν περί τα 250 άτομα.

Το δείπνο ξεκίνησε με προσευχή που ανέπεμψε ο π. Αθανάσιος Νένες εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, τους οποίου διαβίβασε τον χαιρετισμό.

Απονεμήθηκε  το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρ. Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης.

Τον επικεφαλής της επιτροπής των υποτροφιών Δημήτρη Ματθαίο, πλαισιώνουν τα έξι παιδιά της Ομογένειας που έλαβαν υποτροφίες: Αντριαν Τρ’οτα, Νικόλαος Βοσνάκης, Αντώνης Βίγκα, Πασχάλης -Ανδρέας Γκαλμπάδης και Γεώργιος Βοσνάκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Επιδόθηκαν και έξι φοιτητές και φοιτήτριες κολεγίων και πανεπιστημίων, στους εξής: Άντριαν Τρότα, Νικόλαο Βοσνάκη, Αντώνη Βίγκα, Πασχάλη -Ανδρέα Γκαλμπάδη και Γεώργιο Βοσνάκη.

Χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ο ομογενής γενικός διευθυντής του δημαρχείου Βοστώνης Αλεξ Γκιούρντας. Παρευρέθηκε η πολιτειακή βουλευτής της πολιτείας του Νιου Χαμσάϊρ Ευσταθία Μπούρα, καθώς επίσης και ο εξ’ Ελλάδος πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία», Βαγγέλης Ακτσαλής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς επιδίδει το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρ. Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ένας εκ των τελεταρχών της παρέλασης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής: «Είναι ιστορικά αναμφισβήτητο ότι η συνδρομή των Ελλήνων της Διασποράς στον Αγώνα του 1821 υπήρξε καθοριστική. Ο εορτασμός αυτός μας υπενθυμίζει πάντα τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει, και σήμερα η Διασπορά – όπως ακριβώς πριν από 203 χρόνια – στον πολλαπλασιασμό των δυνατοτήτων της χώρας μας στο παρόν, και κυρίως, στο μέλλον».

Τόνισε πως «για την κυβέρνηση η αναβάθμιση των σχέσεων με τους Αποδήμους αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας. Έχει ήδη δρομολογηθεί η άρση εμποδίων στην ισότιμη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην πολιτική ζωή της χώρας μας, ενώ ιστορική είναι η απόφαση για την επιστολική ψήφο.

Ο Γενικής Διευθυντής Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης εκφωνεί την κεντρική ομιλία στο δείπνο της παρέλασης της Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ¨Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Στις ευρωεκλογές, οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν αποκλειστικά με επιστολική ψήφο. Το μέτρο αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θα λειτουργήσουν πλέον εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό. Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις, ούτε θα χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα και χρόνο για να ψηφίσετε.

Από το δείπνο της παρέλασης το βράδυ του Σαββάτου. Το τραπέζι με τον Πρόεδρο Δρ. κ. Μοσχοβίτη και μέλη τηε ευαγγελικής κοινότητας του Νewton.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ¨Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Θα  πρέπει απλώς να γραφείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 29 Απριλίου. Θα ακολουθήσει η αποστολή φακέλων στους εκλογείς και η αποστολή του φακέλου επιστροφής στην προσυμπληρωμένη διεύθυνση στην Ελλάδα.

Ο π. Αθανάσιος Νένες αναπέμπει την προσευχή και διαβιβάζει τις ευχές του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Στόχος είναι η επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η φωνή των Αποδήμων. Για αυτό και θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι! Να είμαστε όλοι παρόντες».

Ο κ. Χρυσουλάκης εν κατακλείδι είπε πως «θα ήθελα να τονίσω ότι η εθνική επέτειος συσπειρώνει ανέκαθεν τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Ευχή όλων μας, αυτή η διπλά εορταστική ημέρα να αποτελέσει και φέτος σημείο στοχασμού για το παρελθόν και οραματισμού για το μέλλον. Ένα μέλλον κοινό για τους απανταχού Ελληνίδες & Έλληνες, της Ομογένειας, της Διασποράς, διότι Ελλάδα & Διασπορά είμαστε ένα».

Τραγούδι, κέφι και χορός στο δείπνο της παρέλασης της Βοστώνης .
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο τιμηθείς με το βραβείο της Ελευθερίας Δρ. Ιωάννης Πάππας  στην ευχαριστήρια ομιλία του ανάμεσα στα άλλα είπε πως «οι Ελληνικοί χοροί είναι ζωντανή ιστορία μαζί με της παραδόσεις μας, και μας κάνει υπερήφανους, και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος που υπηρετώ το χορό και την παράδοση. Πρέπει όλοι μας, σαν Έλληνες, να κρατάμε της παραδόσεις μας ψηλά εκεί που τις αξίζει».

Εγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κ. Χρυσουλάκη και της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Το Χορευτικό Συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης χόρεψε όμορφους Κρητικούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου