Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου – Πόσο θα διαρκέσει – Ποιοι θα τη δου

 Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2024Η NASA έχει προγραμματίσει η έκλειψη του ηλίου να καλυφθεί ζωντανά από τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας και για τρεις ώρες από τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ

Σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, θα είναι αόρατος ο ήλιος και ορατή η ολική του έκλειψη. Το φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του  σε 15 αμερικανικές πολιτίες και θα στρέψει βλέμματα κατοίκων, ταξιδιωτικών και κυρίως αστρονόμων στον ουρανό.

Σύμφωνα με τη NASA, περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης, ενώ πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έστω και μερική έκλειψη.

Ζωντανή κάλυψη

Η NASA έχει προγραμματίσει ζωντανή κάλυψη της έκλειψης από τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδας και για τρεις ώρες από τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ. Η ζωντανή κάλυψη θα παρέχεται από την ιστοσελίδα της https://www.nasa.gov/nasatv/ με σχολιασμό και από τη σελίδα της στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=J5j95RUSLd8 με εικόνα μόνο από τηλεσκόπια.

Το στέμμα του ήλιου

Ο ουρανός θα σκοτεινιάσει σαν να είναι αυγή ή σούρουπο και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου φορώντας μόνο τα κατάλληλα γυαλιά. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου