Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Συνεδρίαση του εξόριστου Διοικητικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη

Τρίτη, 2 Απριλίου, 2024


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο αναμένεται να προχωρήσει το «εξόριστο» Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος τόνισε πως έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση για τις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», στην Αστόρια.

«Θα συζητήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τη Γενική Συνέλευση, που θα είναι μετά την παρέλαση. Θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση ούτως ώστε να αποφασιστεί πότε θα γίνουν εκλογές και πώς θα τις κάνουμε», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.

Την ίδια στιγμή, αργά το βράδυ της Κυριακής, η σελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στο Facebook, η οποία δεν ελέγχεται από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων ή τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, που διαχειρίζονται το Σταθάκειο, φιλοξένησε μια δημοσίευση της Επιτροπής Διαφάνειας, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Γεώργιο Κίτσιο και τον Γραμματέα Αναστάσιο Καραγκούνη, μέσω της οποίας απευθύνεται κάλεσμα στους εκπροσώπους των Συλλόγων να παραδώσουν το αντίτιμο και τα επικαιροποιημένα στοιχεία αντιπροσώπων για την ανανέωση της εγγραφής στα μητρώα της Ομοσπονδίας.

«Οσοι από εσάς δεν έχετε ανανεώσει τη φόρμα μέλους της Ομοσπονδίας και δεν έχετε συμπληρώσει την ετήσια συνδρομή για το 2024, παρακαλείστε να επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. Σε καμία περίπτωση δεν δίνετε κανένα έγγραφο σε κανέναν πέραν της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει η δημοσίευση, με δεδομένο πως κάποιοι σύλλογοι παρέδωσαν τα αντίστοιχα στοιχεία στον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον Ταμία Δημήτρη Παλιούρα, παρακάμπτοντας την Επιτροπή Διαφάνειας.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας για να παραδώσουμε έκθεση και να εισηγηθούμε στη Γενική Συνέλευση που ευελπιστούμε να γίνει σύντομα. Θέλουμε όλοι οι σύλλογοι να είναι ενήμεροι», αναφέρεται στη συνέχεια.

Πάντως, η κινητικότητα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είχε αναδειχθεί στις αλήστου μνήμης «εκλογές του πεζοδρομίου» και ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή που έχει τα κλειδιά του Σταθακείου, καταδεικνύει πως, μετά την παρέλαση, η αντιπαράθεση στο διοικητικό ζήτημα της Ομοσπονδίας θα συνεχιστεί.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε πως οι καταστατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν στην Γενική Συνέλευση που είχε συγκληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σταθάκειο δεν αναγνωρίζονται, όπως επίσης και η ίδια η διαδικασία που είχε λάβει χώρα.

«Από ό,τι κάνουν αυτοί, για εμάς δεν ισχύει τίποτα. Είναι παράνομο και αντικαταστατικό. Θα προχωρήσουμε σε σχετικές ανακοινώσεις», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου