Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Οι 4 αλλαγές στην ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

 Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2024

Πασάλειμμα για το «θεαθήναι»!  Όταν λείπουν Παιδεία, Οικογενειακές Αρχές… Η κοινωνία θα έχει προβλήματα.  Εξέλιξη σου λέει.  Κατρακύλα λέμε εμείς.  Πρωτοφανή αδράνεια, «εγκληματική» αδιαφορία.  «Έλα μωρέ…».

Να κάνουν σεμινάρια και να γίνεται αξιολόγηση κάθε χρόνο.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη - αστυνομικ κεψη Χρυσοχοΐδη - αστυνομικών στον απόηχο της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους - Τα 4 νέα μέτρα της ΕΛΑΣ

Αλλαγές στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης κοπέλας από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με πάνω από 2.500 αστυνομικούς, προανήγγειλε τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

Αυτές είναι:

  • Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη
  • Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείριση τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να υπάρχει παρακολούθηση και λογοδοσία
  • Για κάθε περιστατικό ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για να τον υποστηρίξουν στη διαχείριση του περιστατικού
  • Για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα και επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους αστυνομικούς να πέφτουν πάνω από το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους και να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων.

«Ο πολίτης θέλει και πρέπει να νιώσει ασφαλής όταν έρθει σε εμάς. Σε κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής υποχρεούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να νιώσει η γυναίκα ασφαλής και να είμαστε σίγουροι πριν φύγει από εκεί, ότι θα συνεχίσει να είναι ασφαλής» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον, τόνισε πως για κάθε καταγγελία, αξιοποιείται ο ειδικός οδηγός διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει από το 2021, ο οποίος κωδικοποιήθηκε σε απλή μορφή και εμπλουτίστηκε με προσαρμογές στις νέες νομοθετικές αλλαγές για την ενδοοικογενειακή βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου