Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάληψη του ελληνόκτητου πλοίου στον κόλπο του Ομάν

 Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2024

Το Ιράν επιβεβαιώνει ότι δυνάμεις του κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν - Πρόκειται για το τάνκερ «St. Nikolas», συνδεδεμένο με την εταιρεία Empire Navigation

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press.

Πρόκειται για το τάνκερ «St. Nikolas» , σημαίας νησιών Μάρσαλ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA δημοσίευσε ένα σύντομο ρεπορτάζ στο οποίο λέει ότι έγινε κατάσχεση από το ιρανικό ναυτικό χωρίς όμως να προσδιορίζει το πλοίο, αλλά αναφέροντας ότι η σχετική κίνηση έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Νωρίτερα η Empire Navigation είχε αναφέρει ότι η επαφή με το δεξαμενόπλοιο χάθηκε περίπου στις 06:30 ώρα Αθήνας καθώς έπλεε στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, κοντά στο Sohar. Το σκάφος είναι επανδρωμένο με συνολικά 19 μέλη πλήρωμα, 18 υπηκόοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας.

Το πλοίο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Basrah) του Ιράκ φορτίο περίπου 145.000 τόνων αργού πετρελαίου με προορισμό την Aliaga (Τουρκία), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.

Όπως αναφέρθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το πλοίο «St. Nikolas».

Τι έχει γίνει γνωστό για την κατάληψη

Σύμφωνα με ενημέρωση του βρετανικού στρατού το πλοίο τελεί υπό κατάληψη παραστρατιωτικών ομάδων. Η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey δήλωσε ότι «έξι μαυροντυμένοι ένοπλοι» επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Οι άνδρες είχαν κάλυψαν τις κάμερες παρακολούθησης κατά την εισβολή.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 ενόπλους με στρατιωτικά ρούχα.

Το πλοίο αναχώρησε τα ξημερώματα με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας και φέρεται να άλλαξε ρότα με κατεύθυνση το Ιράν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας τουλάχιστον ένα από τα μέλη του πληρώματος είναι Έλληνας, ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου