Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ: Ο Κρις Κρίστι αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2024

Επρόκειτο για τον μοναδικό υποψήφιο που επέκρινε σταθερά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κρις Κρίστι, ο μοναδικός υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να επαμφοτερίζει, αλλά βρισκόταν πολύ πίσω στις προθέσεις ψήφου κατά δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως εγκαταλείπει την κούρσα, μερικά 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία, στην Αιοβα, που θα ανοίξει τον χορό μιας εκστρατείας στην οποία ο πρώην πρόεδρος έχει δεσπόζουσα θέση και πελώριο προβάδισμα.

Ρεπουμπλικανοί – Κρις Κρίστι: Υποψηφιότητα με…άρωμα αντιπολίτευσης

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε σε υποστηρικτές του στη Γουίνταμ, στην πολιτεία Νιου Χάμσιρ. Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό κι ανέντιμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 ο Κρίστι είχε ηττηθεί κατά κράτος και είχε αργότερα πάρει το μέρος του Τραμπ, το 2020 εγκατέλειψε οριστικά τη στήριξη στον τέως πρόεδρο. «Ο Ντόναλντ Τραμπ μάς διαίρεσε και μας έκανε μικρότερους. Eστρεψε τον έναν ενάντια στον άλλον. Κάθε μέρα, μια ομάδα επιτίθεται σε μια άλλη», είχε δηλώσει στην ομιλία με την οποία ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του, αποκαλώντας τότε τον Τραμπ έναν «μοναχικό εγωιστή εθισμένο στον καθρέφτη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου