Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Ο Μητροπολίτης Σικάγου στον «Ε.Κ.» για τον εξάδελφό του Βασίλη Καρρά

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον αγαπημένο του εξάδελφο Βασίλη Καρρά, εκ των μεγαλύτερων λαϊκών τραγουδιστών, ο οποίος απεβίωσε πριν μερικές ημέρες. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στην οποία είχαν συρρεύσει χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές του από πολλά μέρη της Ελλάδος, ενώ ο ενταφιασμός του, κατά την επιθυμία του, έγινε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στο χωριό τους, το Κοκκινοχώρι Ελευθερουπόλεως.

Διαβάστε ακόμη: Στο αγαπημένο του Κοκκινοχώρι ο Βασίλης Καρράς – Πλήθος κόσμου στην ταφή του

Μιλώντας για τον βαθμό συγγένειάς τους, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ είπε πως «ο παππούς μου και ο παππούς του ήταν αδέλφια, στην ουσία με τη μητέρα μου ήταν πρώτα εξαδέλφια και μαζί μου δεύτερα».

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν τον περασμένο Οκτώβριο του 2023. Είπε πως «έτυχε να είμαι στη Θεσσαλονίκη έπειτα από ένα προσκύνημα στο Αγιο Ορος και πήγα στο νοσοκομείο και τον είδα». Στην ερώτηση πώς ήταν, απάντησε: «Ηταν αισιόδοξος παρόλο που ήταν άρρωστος, ο άνθρωπος είχε τον σταυρό του, φαινόταν πολύ αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος».

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ είπε πως «στη συνάντησή μας αυτή είπαμε πολλά και διάφορα, αλλά εκείνο που θυμάμαι πολύ ζωηρά είναι ότι είχε μεγάλη αγάπη στην καρδιά του. Μιλήσαμε για παλιούς συγγενείς, κάποια παλιά οικογενειακά και μου είπε τώρα το μόνο πράγμα που έχει μείνει μέσα μου είναι η αγάπη, τίποτε άλλο δεν θέλω, τίποτε δεν χρειάζομαι». Ο Μητροπολίτης συμπλήρωσε πως «μου έκανε εντύπωση διότι ο άνθρωπος αυτός είχε γυρίσει όλο τον κόσμο, είχε φίλους, γνωριμίες και το μόνο πράγμα που ήθελε ήταν αγάπη. Είχε μεγάλη πίστη στον Χριστό, είχε μεγάλη αγάπη για τον Αγιο Νέστορα, τον ναό του χωριού μας, το Κοκκινοχώρι, έξω από την Ελευθερούπολη. Εκεί και θα ενταφιαστεί. Οταν είχε αφήσει το τραγούδι επέστρεφε πιο πολύ στο χωριό, του άρεσε η αγροτική ζωή, η παράδοση, αγαπούσε πάρα πολύ τους συγγενείς και τα εξαδέλφια, κι έγινε ένας απλός αγρότης. Τον θαυμάζαμε διότι τα είδε όλα, γνώριζε τους πάντες αλλά ήθελε να γυρίσει στις ρίζες του».

Στο ίδιο κοιμητήριο είναι ενταφιασμένος και ο πατέρας του Μητροπολίτη Ναθαναήλ, ο αείμνηστος Βασίλειος Συμεωνίδης.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Στην ερώτηση αν ανταμώνανε τα καλοκαίρια όταν επισκεπτόταν το χωριό του, είπε πως «κάπου – κάπου τον βλέπαμε. Είχε ένα μικρό κτήμα μέσα στο οποίο είχε κτίσει ένα σπιτάκι και περνούσε εκεί τις ημέρες με την παρέα του και πηγαίναμε και τον βλέπαμε, και στη Θεσσαλονίκη τον βλέπαμε στις συναυλίες».

Οταν τον ρωτήσαμε πως αισθανόταν για σας που είστε ιεράρχης, ο  Μητροπολίτης Ναθαναήλ είπε, «χαιρόταν και έλεγε με καμάρι κοιτάξτε το Κοκκινοχώρι τι έβγαλε, τραγουδιστή και Δεσπότη και πάντοτε έλεγε έχουμε ρίζες στο χωριό και να μην το ξεχνάς». Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ, το Κοκκινοχώρι τον χειμώνα έχει περί τους τριακόσιους κατοίκους, ενώ το καλοκαίρι που πηγαίνουν από τις πόλεις περί τους πεντακόσιους με εξακόσιους.

Στην ερώτηση τι άνθρωπος ήταν ο Βασίλης Καρράς, απάντησε «ήταν πολύ γνήσιος άνθρωπος. Δεν σκεφτόταν ότι ήταν ο Καρράς που τον ήξεραν παντού. Οταν τον έβλεπες, έβλεπες τον άνθρωπο, δεν έβλεπες φίρμα, αλλά τον Βασίλη κι έτσι μπορούσε να μιλήσει σε οποιονδήποτε. Είτε ήταν μεγάλος και τρανός με τίτλο, είτε κάποιος από το χωριό για τον Βασίλη ήταν το ίδιο. Βοηθούσε πάρα πολύ το χωριό, ανθρώπους στο χωριό. Θυμάμαι μας έβαλε την παιδική χαρά όταν ήμασταν μικρά παιδιά και είχα χαρεί τόσο πολύ εκείνο το καλοκαίρι».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου