Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Οικογένεια Αγγέλου: Διχάζει η διαδοχή σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες του μπέιζμπολ

 Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, 2024

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Ο Πίτερ Αγγελος (Peter Angelos), ο 94χρονος ομογενής ιδιοκτήτης των Baltimore Orioles, έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να συμβεί με την ομάδα του μετά το θάνατό του: Η οικογένειά του θα πρέπει να την πουλήσει.

Ωστόσο, ο Τζον Αγγελος (John Angelos), ο μεγαλύτερος γιος του Πίτερ και διευθύνων σύμβουλος των Orioles, φαίνεται να έχει άλλα σχέδια.

Με τον πατέρα του να μην μπορεί λόγω ασθένειας και με έναν ενδιαφερόμενο να παραμονεύει στο παρασκήνιο, ο Τζον Αγγελος έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει την ομάδα στην κατοχή του, φέρνοντας ενδεχομένως αναταραχή αναφορικά με το μέλλον της.

Αυτή η διαμάχη για τη διεύθυνση των Orioles είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε ένα πικρό και περίπλοκο δράμα που έχει απασχολήσει μια από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Βαλτιμόρης, σημειώνει η «Wall Street Journal» σε σχετικό δημοσίευμά της.  Για το ζήτημα «έχει γράψει στο παρελθόν και ο Εθνικός Κήρυκας».

Η πικρία περιλαμβάνει έναν άρρωστο πατριάρχη που πάσχει από άνοια και του οποίου οι επιθυμίες μπορεί να εισακουστούν ή να μην εισακουστούν, μια εκρηκτική δίκη που έφερε τον Τζον Αγγελος και τη μητέρα του αντιμέτωπους με τον μικρότερο γιο της οικογένειας και ένα αμφιλεγόμενο κατασκευαστικό έργο που τώρα κρέμεται από μια κλωστή. Παράλληλα, υπάρχει ένας άλλος τοπικός δισεκατομμυριούχος που έχει βάλει στο μάτι τους Orioles εδώ και πολλά χρόνια, περιμένοντας να «επιτεθεί» αν του δοθεί η ευκαιρία.

Το διακύβευμα είναι η μοίρα μιας περήφανης ομάδας που έχει κάνει τη Βαλτιμόρη σπίτι της τις τελευταίες επτά δεκαετίες, αλλά δεν έχει φτάσει στο World Series από τότε που ο 23χρονος Καλ Ρίπκεν Τζούνιορ (Cal Ripken Jr.) τους οδήγησε εκεί το 1983.

Η επιθυμία του Τζον Άγγελος να κρατήσει την ομάδα της οικογένειας μπορεί να έχει να κάνει με φιλοδοξίες που ξεπερνούν το να φέρει ένα πρωτάθλημα στη Βαλτιμόρη. Οραματίζεται το γήπεδο των Orioles στο κέντρο της πόλης ως το κέντρο ενός μεγάλου συγκροτήματος ανάπτυξης μικτών χρήσεων, ενώνοντας τον αυξανόμενο κατάλογο των ιδιοκτητών αθλητικών οργανισμών που βλέπουν την αξία της χρήσης των ομάδων τους για να ικανοποιήσουν κάποιες ακόμη πιο υψηλές φιλοδοξίες στον τομέα της ακίνητης περιουσίας.

Ο Αγγελος λέει ότι το σχέδιό του θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση της Βαλτιμόρης με κοινοτικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει το σύνηθες μείγμα ξενοδοχείων, μπαρ, εστιατορίων.

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δημιουργήσω έναν οδικό χάρτη – ένα ζωντανό παράδειγμα για το επόμενο τέταρτο του αιώνα», δήλωσε ο Τζον Αγγελος τον Αύγουστο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα έκανε ένα βήμα αυτή την κατεύθυνση – αλλά όχι απαραίτητα αυτό που ήθελε. Μετά από μακρές, αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις, οι Orioles υπέγραψαν ένα συμβόλαιο μίσθωσης που θα μπορούσε να τους κρατήσει στη Βαλτιμόρη για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Αν και ανακοινώθηκε ως δέσμευση 30 ετών, η πραγματική συμφωνία έχει και άλλες σημαντικές παραμέτρους. Δίνει στους Orioles τέσσερα χρόνια για να διαπραγματευτούν μια ξεχωριστή συμφωνία με την πολιτεία για το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της πολιτειακής γης γύρω από το Camden Yards, όπου βρίσκεται το γήπεδό τους από το 1992. Εάν δεν καταφέρουν να αποκτήσουν αυτά τα δικαιώματα, μπορούν να αποχωρήσουν από τη μίσθωση μετά από 15 χρόνια.

Οι Orioles είχαν δηλώσει αρχικά ότι δεν θα υπέγραφαν καμία μίσθωση που δεν θα τους έδινε το δικαίωμα να αναπτύξουν τη γη, αλλά υποχώρησαν μετά από αντιρρήσεις των νομοθετών.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο Τζον Αγγελος τοποθετεί τον εαυτό του ως μια ζωτική φιγούρα στη διαμόρφωση του μέλλοντος του μπέιζμπολ στη Βαλτιμόρη για την επόμενη γενιά. Ο πατέρας του, δικηγόρος που έκανε την περιουσία του εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε αγωγές αποζημίωσης που σχετίζονται με τον αμίαντο, ηγήθηκε μιας ομάδας επενδυτών που αγόρασε τους Orioles το 1993 έναντι 173 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ομάδα που διοικεί τώρα ο Τζον Αγγελος αξίζει πιθανότατα πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δικαστικά έγγραφα του περασμένου έτους αποκάλυψαν ότι πριν από τα προβλήματα υγείας του, ο Πίτερ Αγγελος πίστευε ότι οι επιζώντες κληρονόμοι του θα έπρεπε να πουλήσουν τους Orioles ώστε η σύζυγός του, Γεωργία, «να απολαύσει τον μεγάλο πλούτο που είχαν συγκεντρώσει μαζί».

Αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τζον Αγγελος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν είναι προς πώληση, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Αυτή η φορτισμένη περίοδος εκτός γηπέδου έρχεται σε μια εποχή που οι Orioles φαίνεται να εισέρχονται σε μια χρυσή εποχή εντός του. Την περασμένη σεζόν εξέπληξαν τον κόσμο του μπέιζμπολ, καθώς ανέτρεψαν τα μεγαθήρια του αθλήματος και τερμάτισαν με το καλύτερο ρεκόρ στην Αμερικανική Λίγκα, κερδίζοντας περισσότερα από 100 παιχνίδια για πρώτη φορά από το 1979. Με ένα ρόστερ γεμάτο με εκκολαπτόμενα νεαρά αστέρια και, οι Orioles φαίνονται έτοιμοι να διεκδικήσουν πρωταθλήματα στο άμεσο μέλλον.

«Wall Street Journal», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου