Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Πρόταση από το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση όλων των ομήρων

 Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024

Τον "στρίμωξαν"... τον Νετανιάχου. 

Το σχέδιο προβλέπει απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: πρώτα τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, μετά τους νέους και τελικά τους στρατιώτες

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες, με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς.

Δημοσίευμα του ιστότοπου
 Axios που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους αναφέρει ότι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία της Χαμάς.

Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε σήμερα (22/1) σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ.  Αρνήθηκε όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Το ισραηλινό Κανάλι 13 μεταδίδει ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο προβλέπει την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που βρήκαν τον θάνατο.

Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Ο αριθμός των κρατουμένων που θα απελευθερωθούν θα είναι προϊόν συμφωνίας των δύο πλευρών.

Επιπλέον, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεών του στη Λωρίδα της Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας
 παραμένουν 130 από τους 240 ομήρους που είχαν απαχθεί. Πέρα από όσους απελευθερώθηκαν, αριθμός τους έχει πεθάνει κατά την αιχμαλωσία.

Το Ισραήλ, προσθέτει το Axios, περιμένει την απάντηση της Χαμάς και είναι συγκρατημένα αισιόδοξο για την αποδοχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου