Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Ο Ελον Μασκ έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών

 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ελον Μασκ και οι υποστηρικτές του προσφέρουν πολλές εξηγήσεις για τις αντίθετες απόψεις του, τον αφιλτράριστο λόγο και τις προκλητικές ατάκες του. Αποτελούν έκφραση της δημιουργικότητάς του. Ή το αποτέλεσμα των προκλήσεων ψυχικής υγείας του. Ή κατάπτωση από το άγχος του, ή στέρηση ύπνου.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στις εταιρείες του και άλλα κοντά στον δισεκατομμυριούχο έχουν αναπτύξει μια επίμονη ανησυχία ότι υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που οδηγεί τη συμπεριφορά του: η χρήση ναρκωτικών.

Και φοβούνται τη μείωση της μετοχής Tesla, καθώς η χρήση ναρκωτικών από τον διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες όχι μόνο για την υγεία του, αλλά και για τις έξι εταιρείες και τα δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία που εποπτεύει, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τον Μασκ και τις εταιρείες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει κάνει χρήση LSD, κοκαΐνης, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι σε όλο τον κόσμο, όπου οι συμμετέχοντες υπογράφουν συμφωνίες μη αποκάλυψης ή αφήνουν τα τηλέφωνά τους για να εισέλθουν, σύμφωνα με άτομα που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών του και άλλους που το γνωρίζουν. Ο Μασκ έχει καπνίσει στο παρελθόν μαριχουάνα δημόσια και έχει πει ότι έχει συνταγή για την κεταμίνη που μοιάζει με ψυχεδελικό.

Το 2018, για παράδειγμα, πήρε πολλές ταμπλέτες με οξύ σε ένα πάρτι που διοργάνωσε στο Λος Αντζελες. Την επόμενη χρονιά έκανε πάρτι με μαγικά μανιτάρια σε μια εκδήλωση στο Μεξικό. Το 2021, πήρε κεταμίνη ψυχαγωγικά με τον αδελφό του, Κίμπολ Μασκ (Kimbal Musk), στο Μαϊάμι, σε ένα πάρτι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της «Art Basel». Εχει πάρει παράνομα ναρκωτικά με το σημερινό SpaceX και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tesla, «Steve Jurvetson».

Ανθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Μασκ, ο οποίος είναι τώρα 52 ετών, είπαν ότι η χρήση ναρκωτικών συνεχίζεται, ειδικά η κατανάλωση κεταμίνης, και ότι ανησυχούν ότι μπορεί να προκαλέσει κρίση υγείας. Ακόμα κι αν δεν το κάνει, θα μπορούσε να βλάψει τις επιχειρήσεις του.

Η παράνομη χρήση ναρκωτικών θα ήταν πιθανότατα παραβίαση των ομοσπονδιακών πολιτικών που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δισ. δολάρια σε κυβερνητικές συμβάσεις της SpaceX. Ο Μασκ είναι εγγενής στην αξία των εταιρειών του, θέτοντας δυνητικά σε κίνδυνο περίπου 1 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν επενδυτές, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και μεγάλα τμήματα του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος του Μασκ, ο Αλεξ Σπίρο, είπε ότι ο Μασκ «ελέγχεται τακτικά και τυχαία για ναρκωτικά από τη SpaceX και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε τεστ».

Πηγή: «Wall Street Journal», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου