Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

“Πράσινο φως” δόθηκε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Ηλεία.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, 2024

Ακούστε το άρθρο

“Πράσινο φως” δόθηκε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Ηλεία. Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το νέο έργο ξενοδοχείου 4 αστέρων σε περιοχή της Ηλείας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 142 κλινών, κατηγορίας τεσσάρων αστέρων (4*), καθώς και λοιπές υποστηρικτικές – συνοδές εγκαταστάσεις. Θα κατασκευαστεί σε γήπεδο επιφάνειας 15.786,19τ.μ., όπου εγκαθίσταται η ξενοδοχειακή μονάδα, και σε γειτονική έκταση συνολικής επιφάνειας 10.099,71τ.μ., όπου εγκαθίσταται ο βιολογικός καθαρισμός και το υπεδάφιο πεδίο διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Το έργο χωροθετείται σε παραθαλάσσια περιοχή εντός της Δ.Ε. Κάστρου Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

*Επενδύσεις ύψους 804 εκατ. ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται να «τρέξουν» μες στο 2024 σύμφωνα με το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αναβάθμιση διασυνδέσεων Ιονίων νησιών με αντικατάσταση των υποβρύχιων καλωδιακών συνδέσεων Λευκάδας – Κεφαλονιάς, Κυλλήνης – Ζακύνθου και Κεφαλονιάς – Ζακύνθου. Το έργο θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των φορτίων των νοτίων Ιονίων νήσων.

*Την αίτηση χρηματοδότηση δύο έργων στον Πύργο μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2024 υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ειδικότερα, πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 136.807 ευρώ, που αφορούν παρεμβάσεις στις υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Πύργου (104.023 ευρώ) και αγροτική οδοποιία Ωλένης (32.783 ευρώ).

*Ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής αυτοκινητόδρομου «Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα» αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει με την κατασκευή του τμήματος «Πύργος – Αρχαία Ολυμπία» κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

*Επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου με θέμα: «Λήψη απόφασης έγκρισης ή μη του από 22-11-2023 πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο: «Βελτίωση στις υποδομές οδοποιίας των κοινοτήτων Κολιρίου, Λασταιίκων και Σκαφιδιάς της Δ.Ε. Πύργου του Δήμου Πύργου», προϋπολογισμού δαπάνης 400.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου», ως νόμιμα ληφθείσα.

*Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως για την μεταβολή της σχολικής μονάδας 1ου Νηπιαγωγείου Ζαχάρως από Τρέχουσα Οργανικότητα 3 θέσεις, σε Προτεινόμενη Οργανικότητα 2 θέσεις.

*Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κλείνει κάθε πόρτα στην παρανομία» και πρόσθεσε πως «Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι με τη χρήση της τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο όποιο αυθαίρετο χτίζεται στην επικράτεια.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου