Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Η Αμαλιάδα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2024

Αντώνης Φώτης

Με λαμπρότητα αλλά και τη δέουσα τιμή εορτάστηκε χθες το πρωί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και το Δήμο Ήλιδας ο πολιούχος της Αμαλιάδας Άγιος Αθανάσιος. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εντός και εκτός του ομώνυμου Ιερού Ναού, ενώ σημαντική παρουσία είχαν δεκάδες εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Νομού, αλλά και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρόντες ήταν ακόμα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, καθώς και οι δήμαρχοι Πύργου Στάθης Καννής, Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Η λιτανεία της εικόνας

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου σε κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στις οδούς: Δαλιάνη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη – Αρχαίας Ήλιδος – Φιλικής Εταιρείας – Καποδιστρίου με κατάληξη και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στη λιτανεία συμμετείχε άγημα που απέδιδε τις προβλεπόμενες τιμές από την 117 Πτέρυγα Μάχης, ενώ παραταγμένη ήταν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

«Να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά»

Κατά την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε όλα όσα χρειάζεται ο ελληνικός λαός από εδώ και πέρα, ενώ έδωσε την υπόσχεση πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για μία γόνιμη αντιπολίτευση.

Ειδικότερα σημείωσε: «Χρόνια πολλά στο πολίτες της Αμαλιάδας και της Ηλείας για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αθανάσιο. Θέλω να ευχηθώ υγεία και ευημερία. Χρειαζόμαστε αισιοδοξία, διότι το νέο αυτό έτος υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις που πρέπει όλοι ενωμένοι να τις αντιμετωπίσουμε. Η ακρίβεια, οι κοινωνικές ανισότητες, χρειάζονται πολιτικές ισχυρές για το κοινωνικό κράτος. Χρειάζονται πολιτικές για να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά. Χρειάζονται πολιτικές για να στηρίξουμε τους αγρότες, όταν βλέπουμε να αυξάνει το κόστος παραγωγής. Eμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ως μία γόνιμη αντιπολίτευση, μία αντιπολίτευση με προτάσεις, προοδευτική, ώστε να δείξουμε ένα άλλο δρόμο ευημερίας για τον ελληνικό λαό».

«Αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις»

Ευχαριστίες προς τα πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του έστειλε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που παράλληλα ευχήθηκε ο άγιος να βοηθήσει ώστε οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να είναι πάντα προς το συμφέρον του τόπου. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Nα ευχηθώ χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Να ευχαριστήσω τους αρχιερείς που ήρθαν και τίμησαν με την παρουσία τους και λάμπρυναν την εορτή της πόλης μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που παρευρέθηκε σήμερα για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του πολιούχου, τους βουλευτές του νομού, τους εκπροσώπους φορέων και τους δημάρχους, καθώς και όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Να ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά και με τη βοήθεια και του Αγίου οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να είναι πάντα προς το συμφέρον του τόπου μας. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής».

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συμπόρευση»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός επικεντρώθηκε περισσότερο στα στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. Ειδικότερα επεσήμανε: «Εύχομαι υγεία, ειρήνη, αγάπη και ευτυχία στην Αμαλιάδα. Γιορτάζει ο πολιούχος της Άγιος Αθανάσιος. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συμπόρευση, αλληλεγγύη και προοπτική. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

«Θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης δήλωσε παρών σε ότι χρειαστεί κάθε πολίτης και ευχήθηκε να είναι μία χρονιά καλύτερη και φωτεινότερη. «Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στην πόλη της Αμαλιάδας, στο δεσπότη μας και στους πολίτες. Να είναι μια χρονιά καλύτερη και για την πόλη φωτεινότερη. Εμείς θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί», είπε συγκεκριμένα.

«Χρωστάμε πάρα πολλά στον Άγιο Αθανάσιο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Βασιλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος Αθανάσιος ως πολιούχος της πόλης της Αμαλιάδας, σήμερα γιορτάζει. Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να γιορτάσουμε μαζί με τους πολίτες του δήμου. Νομίζω χρωστάμε πάρα πολλά στον Άγιο Αθανάσιο και εύχομαι χρόνια πολλά και στο δεσπότη μας».

«Να έχουν την ευλογία του αγίου Αθανασίου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτριος Νικολακόπουλος, ευχήθηκε όλοι οι πολίτες να έχουν την ευλογία του Αγίου και να ζουν με την αγάπη της εκκλησίας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η πόλη της Αμαλιάδας γιορτάζει. Να ευχηθούμε λοιπόν σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Αθανασίου και να είναι υπό τη σκέπη του και πάντα να ζουν υπό την αγάπη της εκκλησίας και της ορθοδοξίας».

«Πόλη που διεκδικεί σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος απέστειλε τις δικές του ευχές για την πόλη της Αμαλιάδας που διεκδικεί σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα. Ειδικότερα είπε: «Είμαστε σήμερα στην Αμαλιάδα για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης η οποία διεκδικεί ένα σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα όλης της περιφέρειας αλλά και του νομού. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες χρόνια πολλά και ότι καλύτερο για τις επόμενες ημέρες».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου