Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Γκρίνια για τον ανασχηματισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

 Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, 2024

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Οπως σχολιάζει χαρακτηριστικά δραστήριος βουλευτής της ΝΔ, από αυτούς που δεν διστάζουν να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ακόμα στις δύσκολες στιγμές της, «γιατί να πέσω στη φωτιά όταν άλλοι επιβραβεύονται;»

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που προκάλεσε και ένα σχετικό «μούδιασμα».

Οπως σχολιάζει χαρακτηριστικά δραστήριος βουλευτής της ΝΔ, από αυτούς που δεν διστάζουν να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ακόμα στις δύσκολες στιγμές της, «γιατί να πέσω στη φωτιά όταν άλλοι επιβραβεύονται». Το πνεύμα αυτό υπάρχει και μεταξύ άλλων βουλευτών οι οποίοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι (και ορισμένοι εξ αυτών απογοητευμένοι) για το «μήνυμα» που εκπέμπουν κάποιες επιλογές του Πρωθυπουργού.

Και αν στην περίπτωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι θεωρούνται «δοκιμασμένοι», δεν διατυπώνονται ερωτήματα, ωστόσο για τις περιπτώσεις της μόλις έξι μηνών βουλευτού Επικρατείας Ιωάννας Λυτρίβη ή του «άπειρου» Ανδρέα Νικολακόπουλου ως προς το κρίσιμο πόστο στο οποίο επελέγη, ακόμα και για την αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κάποιοι «γαλάζιοι» εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

«Μένουν στα αζήτητα στελέχη που έχουν δώσει μάχες και μάχες»

«Δεν μπορεί να επιβραβεύεται μια κατά τα άλλα άξια συνάδελφος αλλά με μηδαμινή κοινοβουλευτική εμπειρία και άλλοι που έχουν δώσει μάχες και μάχες για να στηρίξουν την κυβέρνηση να παραμένουν στα αζήτητα» παρατηρεί βουλευτής. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να «παίζει» με το ίδιο σχήμα προσώπων ανακυκλώνοντάς τους, ενισχύοντας παράλληλα την κυβέρνηση με πρόσωπα ανεξαρτήτως της προσφοράς τους ή της εμπειρίας τους, «δημιουργεί βουλευτές δύο ταχυτήτων»: «Αυτοί που «τρέχουν» και αυτοί που επιβραβεύονται», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα θεωρούν ότι εν όψει ευρωεκλογών το μήνυμα που εκπέμπεται είναι μάλλον αποκαρδιωτικό για κάποιους, καθώς εξέλαβαν τις αλλαγές ως αγνόηση των βουλευτών «που έχουν βάλει πλάτη». Οι πιο χολωμένοι δεν αποκλείουν οι κινήσεις αυτού του τύπου να επιδράσουν και στο ψυχολογικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της «γαλάζιας» ΚΟ εν όψει της μεγάλης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, μια τολμηρή μεταρρυθμιστική επιλογή η οποία δημιουργεί στη «γαλάζια» παράταξη έντονους προβληματισμούς και ενστάσεις στο εσωτερικό της.

Στον απόηχο μάλιστα του «όχι» του Αντώνη Σαμαρά στη ρύθμιση για την άδεια διαμονής και εργασίας σε μετανάστες, οι επιλογές στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού ενδέχεται, όπως εκτιμούν ορισμένοι «γαλάζιοι», να ωθήσουν κάποιους «απογοητευμένους» βουλευτές να μη στηρίξουν τελικά τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου