Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Τα υψηλά επιτόκια, τα αυστηρότερα πρότυπα δανεισμού και τα απόνερα των backstops της εποχής της πανδημίας, προκάλεσαν νέο κύμα λουκέτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2024

Όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 18% το 2023, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των υποθέσεων αφερεγγυότητας παραμένει πολύ κάτω από το επίπεδο που παρατηρήθηκε πριν από το ξέσπασμα της COVID-19.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο πτωχευτικών δεδομένων Epiq AACER, οι  συνολικές αιτήσεις πτώχευσης – που περιλαμβάνουν εμπορικές και προσωπικές πτωχεύσεις – αυξήθηκαν σε 445.186 πέρυσι από 378.390 το 2022.

Οι αιτήσεις αναδιοργάνωσης του εμπορικού κεφαλαίου 11 αυξήθηκαν κατά 72% σε 6.569 από 3.819 το προηγούμενο έτος. Οι δηλώσεις καταναλωτών αυξήθηκαν 18% σε 419,55 από 356.911 το 2022.

Για τον τελευταίο μήνα του έτους, οι συνολικές καταθέσεις μειώθηκαν σε 34.447 από 37.860 τον Νοέμβριο, αν και αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Νέες αυξήσεις

Ο αριθμός των υποθέσεων πτώχευσης αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2024, αν και υπάρχει ακόμη απόσταση για να ξεπεράσουμε τις 757.816 πτωχεύσεις που κατατέθηκαν το 2019, το έτος πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

«Αναμένουμε ότι η αύξηση του αριθμού των καταναλωτών και εμπορικών αρχών που αναζητούν προστασία από την πτώχευση θα συνεχιστεί το 2024, δεδομένης της απορροής των κινήτρων της πανδημίας, του αυξημένου κόστους κεφαλαίων, των υψηλότερων επιτοκίων, της αύξησης των ποσοστών παραβατικότητας και των σχεδόν ιστορικών επιπέδων χρέους των νοικοκυριών», σχολίασε ο δήλωσε ο Michael Hunter, αντιπρόεδρος της Epiq AACER.

Το χρέος των νοικοκυριών, στην πραγματικότητα, ανήλθε στο υψηλό ρεκόρ των 17,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης. Τα ποσοστά παραβατικότητας είναι επίσης υψηλότερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία, αλλά παραμένουν κάτω από τα ποσοστά λίγο πριν την πανδημία.

Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν σφίξει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας των επιθετικών αυξήσεων στα επιτόκια της Fed για τον περιορισμό του πληθωρισμού. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, για παράδειγμα, το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους εκτοξεύτηκαν στα υψηλότερα από τις αρχές του αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου