Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση Μ. Γιάνναρη για τις επιστολικές ψήφους

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Ο Μιχάλης Γιάνναρης κατά την συγκέντρωση των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Αστόρια (Φωτογραφία: Γραφείο Μιχάλη Γιάνναρη)



Εν μέσω μιας θυελλώδους διαμάχης με φόντο τις προεδρικές εκλογές σε πολλές Πολιτείες της χώρας, αλλά και του χαοτικού σκηνικού των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη, που οδήγησε στην οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακόμη κι ένα μήνα αργότερα, ο κ. Γιάνναρης τόνισε πως το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, χωρίς να διαταράσσεται το απρόσκοπτο της διαδικασίας.

«Δεν υπάρχει καμία καλή δικαιολογία προκειμένου τα αποτελέσματα των εκλογών να βρίσκονται στον αέρα για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες αφότου οι πολίτες έχουν ρίξει την ψήφο τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γιάνναρης, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Daily News».

Παρότι σε επίπεδο προεδρικών εκλογών δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα στη Νέα Υόρκη, τα Πολιτειακά νομοθετικά όργανα -και ιδίως η Πολιτειακή Γερουσία- βρίσκονται σε αβεβαιότητα σχετικά με την ανάδειξη αντιπροσώπων σε Περιφέρειες που ήταν εν μέρει ή ολοκληρωτικά αμφίρροπες και ενδέχεται στο τέλος να δουν άλλη εικόνα από αυτήν που προέκυψε το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου. Οι επιστολικές ψήφοι, που φτάνουν στο 1,5 εκατομμύριο, άρχισαν να καταμετρώνται από τη Δευτέρα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Στην Πολιτειακή Γερουσία, οι αμφίρροπες αυτές μάχες είναι πάνω από 10 και θα επηρεάσουν την σύνθεση και την τελική μορφή της πλειοψηφίας. Οι Δημοκρατικοί, με 40 γερουσιαστές έναντι 23 στην παρούσα σύνθεση, ευελπιστούν ότι μπορούν να κερδίσουν 2 ακόμη θέσεις και να λάβουν την απόλυτη πλειοψηφία.  Από την άλλη πλευρά, οι Ρεπουμπλικανοί πιστεύουν ότι μπορούν να κλείσουν την ψαλίδα και -ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα σε αυτές τις εκλογές- να κάνουν πιο πιεστική την παρουσία τους και να «στείλουν μήνυμα» εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2022, όπου παραδοσιακά το κόμμα που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας -εν προκειμένω οι Δημοκρατικοί με τον Τζο Μπάιντεν- έχει απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως στις επιστολικές ελπίζει για μια αναπάντεχη ανατροπή ο Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes) ενώ μόνο προς διεύρυνση της διαφοράς προσβλέπει ο Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis), αμφότεροι από το Δημοκρατικό Κόμμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου