Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Aλλάζει η Δημοτική Αστυνομία- Έρχονται προσλήψεις και καθολική επάνδρωση 223 δήμων

Ενα μεγάλο σχέδιο για την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας βάζει μπροστά το υπουργείο Εσωτερικών. 

Στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ. Ο κ. Θεδωρικάκος, ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, των Γραμματέων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, υποστήριξε αρχικά ότι η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου έχει καταργηθεί, και η ενίσχυσή της στους δήμους που έχει διατηρηθεί βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του ΥΠΕΣ. Γι’ αυτόν τον λόγο, εξήγησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, το «κεφάλαιο» της Δημοτικής Αστυνομίας συγκαταλέγεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει το συγκεκριμένο υπουργείο στο Ταμείο Ανάκαμψης. 
Σύμφωνα με την ηγεσία του ΥΠΕΣ, τα χρήματα που διεκδικεί γι’ αυτό το σκοπό από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων. ADVERTISING Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε πως στις ημέρες της καραντίνας ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας συνέβαλε, καθοριστικά, στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19. Το ΥΠΕΣ, μάλιστα, για να διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια, σε συνεννόηση με τους Δήμους, έχει προκρίνει τη δυνατότητα -στην παρούσα φάση της υγειονομικής κρίσης- να αξιοποιούν και διοικητικό προσωπικό για κάποιες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι πιο ελεύθεροι για την άσκηση του ελεγκτικού τους έργου. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, υποστήριξε, μιλώντας στο iefimerida.gr, ότι «σήμερα δημοτική αστυνομία έχουν μόνο 100 από τους 332 δήμους της χώρας. Ουσιαστικά 232 δήμοι δεν έχουν δημοτική αστυνομία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Καλαμαριάς, των 100.000 κατοίκων, που δεν έχει αυτή την υπηρεσία». 

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «όταν επανιδρύθηκε η δημοτική αστυνομία ζήτησαν να επιστρέψουν στους οργανισμούς πολύ λίγα άτομα. Κάποιοι δήμαρχοι, τότε, όταν είδαν ότι έχουν για παράδειγμα μόνο 4 άτομα στη διάθεσή τους, είπαν ότι δεν είναι δυνατό να “τρέξει” η δημοτική αστυνομία με τόσο λίγο προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου