Ηταν η περίοδος που η φημολογία για το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων που ήταν αποφασισμένες να στρώσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στα πόδια του για να υπογράψουν μαζί του ήταν έντονη.

Πέρασε αρκετός χρόνος από τότε, η σεζόν ολοκληρώθηκε και ήδη η αγορά για τη νέα ανοίγει στις 20/11, οι παίκτες συμφώνησαν με το ΝΒΑ για το νέο σάλαρι καπ, αλλά η φημολογία δεν σταματά.

Μέχρι και 244 εκατ.!

Εστω κι αν το νέο συμβόλαιο που μπορεί να υπογράψει ο Γιάννης με τους Μπακς το 2021 είναι μυθικό και δεν μπορεί να του το προσφέρει καμία άλλη ομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν ο Αντετοκούνμπο συμφωνήσει στο νέο Supermax συμβόλαιο που θα του προσφέρουν οι Μπακς, για πέντε χρόνια, τα έσοδά του θα είναι 228 εκατ. έως και 244 εκατ. δολάρια! Αυτό θα εξαρτηθεί και από το σάλαρι καπ των επόμενων χρόνων, αλλά το ποσό στο οποίο θα κυμανθεί δεν αναμένεται να έχει μεταβολές.

Ο Λάσρι έχει υποστηρίξει πως ο Αντετοκούνμπο δεν έχει πρώτη προτεραιότητα τα χρήματα, αλλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται και τις σχέσεις του με τον προπονητή, τους συμπαίκτες και γενικότερα, τον οργανισμό των Μιλγουόκι Μπακς. Κι ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως όλα αυτά είναι ιδανικά, σε μία πόλη όπου έφτασε το 2013 όταν επελέγη στο ντραφτ και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Μπορεί το ερώτημα του ESPN να ήταν «ποιος θα κερδίσει την υπογραφή του;», όμως, η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης δεν φέρεται διατεθειμένος να μετακομίσει από το Μιλγουόκι.

Οι μνηστήρες

Οι ομάδες για τις οποίες έχουν αναφερθεί τα αμερικάνικα ΜΜΕ πως θέλουν τον Αντετοκούνμπο δεν είναι και λίγες. Από τον Μαρκ Κούμπαν τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς που ονειρεύεται τη συνύπαρξη με τον Λούκα Ντόντσιτς, ένα δίδυμο που «μπορεί να κάνει το ΝΒΑ να τρέμει», όπως έγραψε η Marca, προσθέτοντας και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, τους Μαϊάμι Χιτ, αλλά και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δημοσίευμα, η ομάδα που φέρεται να είναι πιο κοντά απ' όλες είναι το Μαϊάμι, το οποίο σκοπεύει να του προσφέρει πολυετές συμβόλαιο. Κι αυτό, την περίοδο που ο Γιάννης ήταν για διακοπές στην Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα από τη Φλόριντα, αναφέρουν μάλιστα πως οι Χιτ είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν ως αντάλλαγμα και τον Τάιλερ Χίροου, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ερχόμενος μάλιστα στα περισσότερα ματς των πλέι-οφ από τον πάγκο. Ολα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις καθώς και στο Μιλγουόκι είναι αισιόδοξοι πως ο Αντετοκούνμπο θα υπογράψει στη νέα χρονιά το Supermax συμβόλαιο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει άλλη ομάδα. Το ποσό (για τετραετές συμβόλαιο) στην περίπτωση που ο Γιάννης είναι free agent, είναι μεν μεγάλο, όμως, πιο χαμηλό από αυτό που θα μπορεί να υπογράψει με το Μιλγουόκι.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία του ΝΒΑ, του συμβουλίου των ιδιοκτητών αλλά και της Ενωσης παικτών, τα training camp των ομάδων θα αρχίσουν την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η αγωνιστική περίοδος προγραμματίστηκε για τις 22/12. Μέχρι τότε, υπάρχει αρκετός χρόνος για να δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ρόστερ των ομάδων και φυσικά θα μάθουμε πόσα από όλα αυτά τα σενάρια μπορεί να αποδειχτούν αληθινά. Κατά συνέπεια, θα έχουμε και τις απαντήσεις για το μέλλον του Αντετοκούνμπο.

TO BHMA