Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

25η Νοεμβρίου: Η μέρα που «έφυγαν» Φιντέλ Κάστρο, Τζορτζ Μπεστ και Ντιέγκο Μαραντόνα

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Τρεις σπουδαίες προσωπικότητες, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τζορτζ Μπεστ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, έμελλε με ένα μακάβριο τρόπο να ενώσουν τις ιστορίες του, φεύγοντας από τη ζωή την 25η μέρα του Νοεμβρίου.

25η Νοεμβρίου: Η μέρα που «έφυγαν» Φιντέλ Κάστρο, Τζορτζ Μπεστ και Ντιέγκο Μαραντόνα

Τρεις μύθοι της παγκόσμιας Ιστορίας που έζησαν τη ζωή τους στα «κόκκινα», μοιράζονται πλέον την 25η Νοεμβρίου ως τη μέρα που άφησαν την τελευταία τους πνοή. Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες που έζησαν με πάθη και αδυναμίες, απέκτησαν φανατικούς φίλους -ενίοτε και εχθρούς- γράφτηκαν πλέον στο μακάβριο ημερολόγιο των αστεριών που σβήνουν.

Τζορτζ Μπεστ 

Στις 25 Νοεμβρίου 2005, ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπεστ, μετά από μια ταραχώδη και για πολλούς αυτοκαταστροφική ζωή, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο Κρόμγουελ του Λονδίνου. Στα 59 του χρόνια και μετά από πρόσφατη μεταμόσχευση ήπατος, θα έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά λοιμώξεων που θα τον οδηγήσουν τελικά στο θάνατο. Αντισυμβατικός και ταλαντούχος, υπήρξε από τους πρώτους πραγματικούς σταρ των γηπέδων με την άστατη ζωή του να μην επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα.

 

Φιντέλ Κάστρο 

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή για τη χώρα, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2016. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (τοπική ώρα) χθες το βράδυ», ανακοίνωσε ο αδερφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στον λαό της Κούβας.  Έτσι αποχαιρέτησε τον αδερφό του και σύμβολο της Αριστεράς, ο Ραούλ Κάστρο, σε μια στιγμή που έφερε την κήρυξη εννιαήμερου εθνικού πένθους στην Κούβα

 

Ντιέγκο Μαραντόνα 

Εκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου, ταύτισαν την έννοια του ποδοσφαιριστή – βιρτουόζου με το όνομα «Μαραντόνα». Ίσως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, δεν βρίσκεται πια στη ζωή καθώς το απόγευμα της Τετάρτης, σε ηλικία 60 ετών, πέθανε στο σπίτι του στο Μπουένος Αιρες. Τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν και έφεραν και το πρόσφατο χειρουργείο του στον εγκέφαλο, ήταν τελικά αυτά που του στέρησαν τη ζωή φέρνοντας παγκόσμιο σοκ. Ίδια μέρα πριν από 15 χρόνια, «έφυγε» στα 59 του ο Βορειοιρλανδός επιθετικός, Τζορτζ Μπεστ, ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, ως συνέπεια των προβλημάτων που είχε υποστεί από το αλκοόλ και τις καταχρήσεις.

 

Όταν ο Μαραντόνα συνάντησε τον Φιντέλ Κάστρο 

Η φιλία του Μαραντόνα με τον Κάστρο κράτησε πολλά χρόνια, με τη μοίρα να τα φέρνει έτσι ώστε να πεθαίνουν ακριβώς την ίδια ημέρα. Ο Μαραντόνα, γνωστός για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ήταν θαυμαστής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ενώ έτρεφε απέραντο σεβασμό και στη φυσιογνωμία του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο. Ταυτόχρονα ο Φιντέλ Κάστρο ήταν λάτρης της στρογγυλής θεάς και η φιλιά δεν άργησε να αποκτήσει γερά θεμέλια. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. 

Ακόμη, ο Ντιεγκίτο, το 2005 πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο για την τηλεοπτική εκπομπή της Αργεντινής «La Noche del 10».


Κατά τις επισκέψεις του στην Κούβα, ο Μαραντόνα έδωσε σημαντικές, υπογεγραμμένες, φανέλες στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα. 

«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου». Με τα λόγια αυτά ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αποχαιρετήσει τον Φιντέλ Κάστρο

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου