Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η οικογένεια Μανώλη στο Dracut, Massachusetts, συνέχισε την παράδοση διανομής γαλοπουλών παρά τον κορωνοϊό

 Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Η οικογένεια Μανώλη συνεχίζει για 27η χρονιά την διανομή γαλοπουλών και συστατικών για το γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών. Από αριστερά ο Ηλίας Μανώλης και η σύζυγός του Ελένη και οι γονείς του Βούλα και Νίκος Μανώλης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Για 27η χρονιά φέτος το Ιδρυμα της οικογένειας Μανώλη -The Manolis Family Foundation- από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης συνέχισε την παράδοση διανομής γαλοπουλών και τσαντών μέσα στις οποίες υπήρχαν όλα τα απαραίτητα συστατικά για το μαγείρεμα του γεύματος της Ημέρας των Ευχαριστιών. Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κάθε ηλικίας, εθνικότητας, θρησκευτικής ομολογίας και χρώματος θα απολαύσουν ανήμερα της Γιορτής των Ευχαριστιών, ένα ζεστό και αξιοπρεπές γεύμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λόουελ, Ντράκετ, Τούξμπουρι, Τσέλμφορντ και άλλων περιοχών.



Πέρυσι διανεμήθηκαν δυόμισι χιλιάδες (2.500) γαλοπούλες και ισάριθμες τσάντες με όλα τα απαραίτητα υλικά του μαγειρέματος και ωφελήθηκαν περί τις δέκα πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Τετρακόσιοι και πλέον εθελοντές και εθελόντριες είχαν αφήσει τις εργασίες τους, τις οικογένειές τους, τις υποχρεώσεις τους και βοήθησαν όπως έκαναν άλλωστε όλα τα χρόνια.

Φέτος όμως η επιδημία του κορωνοϊού δεν άφησε ανέγγιχτο και το ιερό έργο της οικογένειας Μανώλη. Οπως εξήγησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Ηλίας Μανώλης, γιος του Νίκου και της Βούλας, του οποίου από πέρυσι πέρασε το έργο και η ευθύνη στα χέρια του βαδίζοντας στα βήματα των γονιών του, με την σύζυγό του Ελένη στο πλευρό του, «ο κορωνοϊός μάς άλλαξε τα σχέδια. Οι Αρχές δεν επιτρέπουν τους εθελοντές και τις εθελόντριες να βοηθήσουν και κάνουμε την ετοιμασία και τη διανομή μόνοι μας, οι γονείς μου, η Ελένη κι εγώ και μερικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο εστιατόριό μας».

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ηλίας Μανώλης τακτοποιεί τα αναψυκτικά τα οποία θα μπαίνουν σε κάθε τσάντα με τα υπόλοιπα συστατικά για το τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ

Είπε ακόμα πως «είχαμε προγραμματίσει να διανέμουμε φέτος τρεις χιλιάδες γαλοπούλες και τσάντες με τα συστατικά, αλλά αναγκασθήκαμε να το μειώσουμε στις χίλιες πεντακόσιες για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα επειδή δεν θα έχουμε καθόλου εθελοντές, απαγορεύει η πολιτεία». Πρόσθεσε πως «δεν πειράζει θα τα καταφέρουμε, το μόνο που μας στενοχώρησε είναι ότι είχαμε προγραμματίσει να δώσουμε τρεις χιλιάδες» και συμπλήρωσε πως «θα περάσει όμως η πανδημία και θα επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και αριθμούς και ακόμα πιο πολύ».

Εκτός από μεμονωμένες οικογένειες διανέμουν και σε οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε εκκλησίες, σε οίκους ευγηρίας, σε καταλύματα απομάχων.

Ο Ηλίας Μανώλης είπε πως «εάν δεν κάναμε, η Γιορτή των Ευχαριστών δεν θα ήταν η ίδια, είναι πια μέρος της ζωή μας, μη ξεχνάτε ότι από μικρό παιδί που ήμουν βοηθούσα τους γονείς μου κάθε χρόνο».

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ηλίας Μανώλης επάνω στο φορτηγό-ψυγείο συγχρονίζει το ξεφόρτωμα των γαλοπούλων. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ

Ολα ξεκίνησαν από το ζεύγος Νίκου και Βούλας Μανώλη με 8 - 10 γαλοπούλες στην αρχή που μαγείρευαν οι ίδιοι και τις μοίραζαν σε ισάριθμες οικογένειες που είχαν ανάγκη και σήμερα μιλούμε για χιλιάδες ανθρώπους.

Όπως ανέφερε, «από μικρό παιδί οι γονείς μου έβαλαν μέσα στην καρδιά μου τη σπουδαιότητα να δίνω σ' εκείνους που έχουν ανάγκη. Ο πατέρας μου πάντοτε μου έλεγε και εξακολουθεί να μου το υπενθυμίζει πως η γιαγιά μου συνήθιζε να του λέγει πως «όταν δίνεις με το ένα χέρι, ο Θεός θα σου δίνει με τα δύο».

Ο Ηλίας Μανώλης ενδιαφέρεται για τα ομογενειακά κοινά. «Αγαπώ πολύ την ελληνική κληρονομιά μου και θέλω να συμμετέχω όπως μπορώ. Είμαι νέο μέλος του Εθνικού Ελληνικού Συνδέσμου -National Hellenic Society- στην Καλιφόρνια», είπε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου