Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Κυριολεκτική η κατάρρευση του Ρούντι Τζουλιάνι

Κυριακή, 22/11/20





Ισως ένα κινηματογραφικό παράδειγμα θα μπορούσε να το εξηγήσει. «Είχατε όλοι παρακολουθήσει την ταινία ‘My Cousin Vinny’;» ρώτησε ο Τζουλιάνι την Πέμπτη, ιδρωμένος σε μια ομιλία στο μικρό λόμπι της έδρας της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής στο Κάπιτολ Χιλ. «Είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, γιατί προέρχεται από το Μπρούκλιν» είπε.


Περίπου 100 δημοσιογράφοι και κόλακες είχαν εισχωρήσει σε αυτήν την πιθανή θερμοκοιτίδα κορωνοϊού για μια συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη διεστραμμένη νομική στρατηγική της αποτυχημένης εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Τραμπ, στην οποία ο Τζουλιάνι προσπαθεί να δώσει βιαστικά ένα τέλος.

Καθώς ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης παρέκκλινε σχετικά με τις ψήφους που θα μπορούσαν να είχαν ρίξει οι νεκροί και ο Μίκι Μάους, οι αξιωματούχοι της εκστρατείας του Τραμπ βρίσκονταν στα κεντρικά τους γραφεία στο κοντινό Ρόσλιν Βιρτζίνιας τερματίζοντας την επιχείρηση και κλείνοντας τον Προϋπολογισμό.

«Πόσα δάκτυλα σήκωσα;» είπε ο Τζουλιάνι, προσποιούμενος άσχημα τον Joe Pesci, από τη σκηνή της ταινίας όταν εξέτασε έναν ηλικιωμένο αυτόπτη μάρτυρα με κακή όραση.

Ο Τζουλιάνι προσπαθούσε να παραλληλίσει τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικανών παρατηρητών των εκλογών, οι οποίοι λένε ότι ήταν πολύ μακριά από την καταμέτρηση των εκλογών για να τις παρατηρήσουν επαρκώς. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, καθώς περιέγραφε τα αποτελέσματα των εκλογών ως «τεράστια απάτη», το μαύρο υγρό άρχισε να κυλάει αργά από κάθε έναν από τους κροτάφους του, κάτω από τα μάγουλά του. Θα μπορούσε να ήταν ο ιδρώτας που υγροποίησε τη βαφή των μαλλιών του, ή υγροποίηση του μαύρου υλικού από τα γυαλιά του. Ενας στιλίστας του Μανχάταν είπε στη «New York Times» ότι μπορεί να τρέχει μάσκαρα. Ισως ο Τζουλιάνι να την είχε βάλει για να βάψει το χρώμα των φαβορίτων του.

Ενας σύμβουλος εκστρατείας του Τραμπ έστειλε μήνυμα σε έναν δημοσιογράφο της «Washington Post» καθώς οι μαύρες ραβδώσεις έτρεχαν στα μάγουλα του Ρούντι: «Αποσυντίθεται σε πραγματικό χρόνο;».

Αν ο Ρούντι χειροτερεύει, τότε χειροτερεύει και όποιος τον ακούει. Για 90 λεπτά, ένας απρόσκοπτος Ρούντι και τέσσερις συνάδελφοι χωρίς μάσκα -«μια ελίτ ομάδα δύναμης κρούσης», σύμφωνα με την ανώτερη νομική σύμβουλο Τζίνα Ελις (Jenna Ellis)- έγνεφαν έναν συγκεχυμένο ιστό συνωμοσιών που δείχνουν ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές που έχασε. Μια επανάσταση, είπαν, ήταν ανά χείρας.

«Είναι το 1775 της γενιάς μας», δήλωσε η συνάδελφος μέλος της ομάδας κρούσης Σίντνεϊ Πάουελ (Sidney Powell), που κάποτε εμφανίστηκε στο «Fox Business» για να ισχυριστεί ότι μια «εισβολή μεταναστών μεταδίδει πολιομυελίτιδα στα παιδιά της Αμερικής». Συνέχισε: «Παγκόσμιοι, δικτάτορες, εταιρείες, το ονομάζεις - όλοι είναι εναντίον μας εκτός από τον πρόεδρο Τραμπ».

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο τηλεοπτικά στην αμερικανική Ιστορία. Και ίσως το πιο τρελό», έγραψε στο twitter ο Kρις Κρεμπς (Chris Krebs), ο οποίος απολύθηκε από τον Τραμπ επειδή διαβεβαίωσε την ακεραιότητα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου