Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Το πάθημα του Ευαγγέλου

  Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Από την Πατριαρχική Λειτουργία για τη Θεομητορική Γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στο Πέρα. Προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ εκατέρωθεν διακρίνονται ο Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος και ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Αν κρίνει κάποιος από την έκφραση των φωτογραφιών και γνωρίζοντας από πριν τον Ευάγγελο, καταλαβαίνει ότι σ’ αυτές που έφτασαν από Κωνσταντινούπολη φαίνεται «ιματισμένος και σωφρονών» κατά την Αγιογραφική ρήση.

Βέβαια όλη αυτή η περιπέτειά του, δηλαδή η απώλεια της Μητρόπολής του, μία εκ των καλυτέρων της Αμερικής, , με θαυμάσιους ανθρώπους στο πλήρωμά της, ένθεους, φιλότιμους, ευγενικούς, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η συμπεριφορά του ήταν νουνεχής και άκουγε κάποιους φίλους και γνώριμους που τον είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως από αγάπη προς το πρόσωπό του.

Δυστυχώς δεν άκουσε κανέναν και επέτρεψε στον εαυτό του να χρησιμοποιηθεί άλλους και ιδού τα αποτελέσματα. Δέχθηκε να ταυτιστεί με τα μαυσωλεία κι όχι με την ελπίδα και την προοπτική. Τώρα είμαι σίγουρος πως το έχει μετανιώσει και η μεταμέλεια είναι φανερή στο πρόσωπό του, αλλά είναι λίγο αργά, αν και στη ζωή της Εκκλησίας ισχύει το ευμετάβολο, τουτέστιν ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις το αύριο. Ισως να υπάρξει ένα αύριο για τον Ευάγγελο . Ολα εξαρτώνται από τον ίδιον.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου