Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Καθ' οδόν προς Τουρκία 10 εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού από την Κίνα

  Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Διεξάγει μελέτες για την ανάπτυξη δικού της εμβολίου κατά του COVID-19.

PAUL BIRIS VIA GETTY IMAGES

Σύμβαση για την αγορά ενός κινεζικού εμβολίου κατά του COVID-19 υπέγραψε η Τουρκία με 10 εκατομμύρια δόσεις να βρίσκονται ήδη στο δρόμο για την χώρα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα.

Οι συνομιλίες καθώς και οι νομικές διαδικασίες με την φαρμακευτική εταιρεία Sinovac έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως ανακοινώθηκε, το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στη συνέχεια θα εμβολιαστούν άτομα με χρόνιες ασθένειες και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Συνολικά η Τουρκία θα προμηθευτεί 50 εκατομμύρια δόσεις από το κινέζικο εμβόλιο.

Η Βραζιλία ήταν η πρώτη χώρα που αγόρασε το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η Τουρκία θα προμηθευτεί εμβόλια και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες μόλις αυτά πάρουν την απαραίτητη έγκριση από τους υγειονομικούς φορείς της χώρας.

Αν και τα φαρμακεία θα μπορούν να πωλούν τα εμβόλια εντούτοις οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν για την αγορά τους, πλήν των ομάδων υψηλού κινδύνου, στις οποίες θα χορηγούνται δωρεάν από το κράτος.

Τα πρώτα δοκιμαστικά εμβόλια, της Sinovac έχουν ήδη γίνει σε εθελοντές στον τομέα της υγείας με περίπου 20.000 να δηλώνουν συμμετοχή μέσα σε μια μέρα.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Φαχρετίν Κόκα έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά εμβολίου από τις εταιρείες Pfizer - BioNTech.

Μόλις χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια, η Τουρκία θα παραλάβει ένα εκατομμύριο εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 25 εκατομμύρια μέσα στο 2021.

Η Τουρκία διεξάγει επίσης μελέτες σε διάφορα κέντρα για την ανάπτυξη δικού της εμβολίου κατά του COVID-19.

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.Θα το καταφέρουμε. Θα παράγουμε το δικό μας εμβόλιο.Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη εμβολίων όχι μόνο για το COVID-19, αλλά και για άλλες μολυσματικές ασθένειες », δήλωσε ο  Φαχρετίν Κόκα.

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι έχουν χορηγηθεί άδειες σε τέσσερις τουρκικές φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του Favipiravir, ενός από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του COVID-19, έτσι ώστε η τιμή του, το οποίο αρχικά ήταν 126 ευρώ, να μειώθεί σημαντικά.

Πηγή: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου