Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Αυτός θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπάιντεν

 Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

O κ. Αντονι Μπλίνκεν, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. (AP Photo/Jose Luis Magana, File)     

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να διορίσει τον Αντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken) ως υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν σχετικά με τον προγραμματισμό της μεταβατικής ομάδας του κ. Μπάιντεν.

Ο Μπλίνκεν, 58 χρόνων, υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα και έχει στενούς δεσμούς με τον Μπάιντεν. Εάν οριστεί και επιβεβαιωθεί, θα είναι μία ηγετική δύναμη στην προσπάθεια της εισερχόμενης κυβέρνησης να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο μετά από τέσσερα χρόνια κατά τα οποία ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε μακροχρόνιες συμμαχίες.

Από την πλευρά του, ο Μπλίνκεν συμμετείχε πρόσφατα σε ενημέρωση για την εθνική ασφάλεια με τον Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και εξέτασε δημόσια τα αξιοσημείωτα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Αίγυπτο και την Αιθιοπία.

Με τον διορισμό του Μπλίνκερ, ο Μπάιντεν θα μπορούσε να παρακάμψει δυνητικά ακανθώδη ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει την επιβεβαίωση της Γερουσίας για δύο άλλους υποψηφίους στη σύντομη λίστα του όπως η κορυφαία διπλωμάτης η Σούζαν Ράις (Susan Rice) και ο γερουσιαστής Κρις Κουνς (Chris Coons).

Η Ράις θα αντιμετώπιζε σημαντική αντιπολίτευση και πιθανή απόρριψη στη Γερουσία. Ηταν από καιρό στόχος των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων που έκανε μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις του 2012 εναντίον Αμερικανών στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Η αποχώρηση του Κουνς από τη Γερουσία θα είχε γίνει καθώς άλλοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές εξετάζονται για διοικητικές θέσεις και το κόμμα ελπίζει να κερδίσει ξανά τη Γερουσία. Ο έλεγχος του Σώματος εξαρτάται και από το αποτέλεσμα δύο επαναληπτικών εκλογών στη Γεωργία τον Ιανουάριο.

Ο Μπάιντεν είναι πιθανό να δημοσιοποιήσει τις επιλογές του Υπουργικού Συμβουλίου σε δόσεις, με ομάδες υποψηφίων να επικεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη κορυφαία περιοχή, όπως η Οικονομία, η Εθνική Ασφάλεια ή η Δημόσια Υγεία, να ανακοινώνονται ταυτόχρονα. Σύμβουλοι για τη μετάβαση του εκλεγμένου Προέδρου δήλωσαν ότι θα κάνουν τις πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη.

Αν ο Μπάιντεν επικεντρωθεί στην Εθνική Ασφάλεια, την ίδια ημέρα η Μισέλ Φλορνόι (Michele Flournoy), βετεράνος των πολιτικών του Πενταγώνου, είναι η κορυφαία επιλογή για να ηγηθεί του υπουργείου Αμυνας. Ο Τζέικ Σάλιβαν (Jake Sullivan) μακροχρόνιος σύμβουλος του Μπάιντεν και της Χίλαρι Κλίντον, είναι επίσης στη λίστα για κορυφαία δουλειά, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές για την κυβέρνηση του εκλεγμένου Προέδρου την Τρίτη, αυτήν την εβδομάδα» είπε, σύμφωνα με το «AΠΕ-ΜΠΕ», ο μελλοντικός προσωπάρχης του Μπάιντεν Ρον Κλάιν στο τηλεοπτικό δίκτυο «ABC», χωρίς να αναφερθεί στα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν ή σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος θα το κάνει ο ίδιος την Τρίτη», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν, που έχει υποσχεθεί μια «κυβέρνηση που να αντιπροσωπεύει την Αμερική», συνεχίζει τη συγκρότηση της ομάδας του για τη μετάβαση, παρά τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται έως σήμερα να αποδεχθεί την ήττα του στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Αυτή η συμπεριφορά είναι «επιζήμια», είπε ο Ρον Κλάιν, όμως «αυτό δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα τού τι θα συμβεί την 20ή Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Αssociated Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου