Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Για τους συνταξιούχους ΗΠΑ που λαμβάνουν τη σύνταξή τους στην Εθνική Τράπεζα

Κυριακή, 22/11/20

Αντί να ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το κοινό ο κάθε «γραφικός» αξιωματούχος της Ε.Τ. βγάζει δικούς του νόμους!  Υπάρχουν κι άλλες Τράπεζες όμως, και άσε τους «γραφικούς» κατά το πλείστων «χαρτογιακάδες» να φτιάχνουν τους νόμους τους.  

Εάν θυμάστε πριν ενάμιση χρόνο στην Εθνική Τράπεζα δεν μου άνοιγαν λογαριασμό.  Όταν ζήτησα όμως τα ονόματά τους και άρχισα να τα σημειώνω αμέσως άλλαξαν τροπάριο.  

Νομίζω ότι η περισσότεροι υπάλληλοι είναι «τυποποιημένοι» και αντί να εξυπηρετήσουν προσπαθούν να βγάλουν τα όποια «απωθημένα τους» στους πελάτες.  Είναι και αυτό της νοοτροπίας των υπαλλήλων αλλά και των ανωτέρων.  Μήπως αντί να ζουν στο σήμερα έμειναν στην εποχή του 60;  Θα έλεγε κανείς ότι γίνεται "πόλεμος" εκ των έσω. 

paneliakos.com


Η Αννα Χρυσούλη.

ΑΘΗΝΑ. Οι συνταξιούχοι των ΗΠΑ που κατοικούν στην Ελλάδα και πληρώνονται τη σύνταξη τους σε δολάρια Η.Π.Α., τον τελευταίο καιρό βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα θέμα που πηγάζει από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με επιστολή που επιδόθηκε σε όλους τους δικαιούχους λήψης σύνταξης σε δολάρια Η.Π.Α. , η Ε.Τ.Ε. ανακοίνωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει τα ποσά των Αμερικανικών Συντάξεων σε δολάρια και υποχρεωτικά όλοι οι δικαιούχοι Αμερικανοί συνταξιούχοι θα ΠΡΕΠΕΙ να δώσουν ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΥΡΩ ( €).

O «Ε.Κ.» ζήτησε τη βοήθεια της κ. Αννας Χρυσούλη, λογίστριας – φοροτεχνικού Ά Τάξης με έδρα τη Χίο, προτεινόμενη φορολογική σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας προκειμένου να γίνουν τα σωστά βήματα και να ενημερωθεί το τμήμα κοινωνικής ασφάλισης στην Αμερικανική πρεσβεία Αθηνών, ώστε οι συντάξεις να συνεχίσουν να λαμβάνονται κανονικά από τους δικαιούχους.

Επισυνάπτεται η επιστολή της Εθνικής Τράπεζας που επιδόθηκε και που εξηγεί στον συναλλασσόμενο δικαιούχο τι πρέπει να κάνει.

Εθνικός Κήρυξ

Όταν οι συνταξιούχοι λάβουν στα χέρια τους αυτή την επιστολή πρέπει να μπουν στον σύνδεσμο

https://gr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/social-security/fbu-inquiry-form/

και αυτόματα μεταφέρονται στην παρακάτω εικόνα

Εθνικός Κήρυξ

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες από το τμήμα συντάξεων και κοινωνικής ασφάλισης της Αμερικανικής Πρεσβείας

ως ακολούθως:

Εάν θέλετε να λαμβάνετε τις πληρωμές σας σε τραπεζικό λογαριασμό σε Ευρώ, παρακαλούμε να μας στείλετε το ΙΒΑΝ και το BIC/SWIFT code του τραπεζικού σας λογαριασμού και να μας πείτε εάν είναι λογαριασμός όψεως ή ταμιευτηρίου και εάν είναι ατομικός ή κοινός λογαριασμός (με άλλον συνδικαιούχο). Οταν λάβουμε τα νέα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες και οι πληρωμές σας θα κατατεθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό σε Ευρώ μέσα στις επόμενες περίπου 60 μέρες.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε τις πληρωμές σας σε τραπεζικό λογαριασμό σε Δολάρια στην Ελλάδα, μόνο η Αlpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Παρακαλούμε να απευθυνθείτε απευθείας στην τράπεζα της επιλογής σας για την περαιτέρω διαδικασία. Η Τράπεζα θα συμπληρώσει το έντυπο ηλεκτρονικής κατάθεσης των πληρωμών σας, το οποίο είναι το έντυπο 1199. Η Τράπεζα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους σας και θα στείλει στο γραφείο μας το παραπάνω έντυπο. Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας, εκτός και εάν η κατάθεση των πληρωμών στον λογαριασμό σας δεν έχει γίνει μετά από περίπου 60 μέρες από την ημερομηνία που θα λάβουμε το έντυπο 1199.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε τις πληρωμές σας σε λογαριασμό Δολλαριών στις ΗΠΑ, παρακαλούμε να μας στείλετε το routing transit number, account number and type of account (checking or savings). Οταν λάβουμε αυτές τις πληροφορίες, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες και οι πληρωμές σας θα κατατεθούν στον Δολλαριακό σας λογαριασμό μέσα σε περίπου 60 μέρες.

Παρακαλούμε να στείλετε τις παραπάνω πληροφορίες στα “REMARKS” μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://gr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/social-security/fbu-inquiry-form/

άρα η συμπλήρωση των στοιχείων σας θα έχει αυτή την εικόνα θα συνεχιστεί με την καταγραφή όπως στην παρακάτω εικόνα, στις παρατηρήσεις θα πρέπει να προστεθεί ο νέος λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας σε νόμισμα Ευρώ , ατομικός ή κοινός για να κατατίθεται η αμερικανική σύνταξη.

Εθνικός Κήρυξ

Εδώ σημειώνετε τον 25ψήφιο αριθμό του νέου ΙΒan της Τράπεζας Εθνικής που έχετε ανοίξει σε νόμισμα Ευρώ καθώς και το BIC / SWIFT code της Εθνικής Τράπεζας που είναι τα ακόλουθα γράμματα που βλέπετε ETHNGRAA

Στη συνέχεια και μετά την αποστολή των στοιχείων στο τμήμα της Πρεσβείας θα λάβετε απαντητική επιστολή εντός 30 και το αργότερο έως 90 ημερών

Συγκεκριμένα απαντούν :

Αν λαμβάνετε σύνταξη απο το Veterans Administration ή απο το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων των Η.Π.Α., παρακαλούμε να μας γράψετε το ονοματεπώνυμο σας οπως ακριβώς αναγράφεται στην κάρτα που αναγράφεται και ο ασφαλιστικός σας αριθμός.

Η διαδικασία αυτή χρειάζεται 30-90 ημέρες να ολοκληρωθεί από την ημερομηνία που θα λάβουμε το email σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα λάβετε επιστολή από το Social Security Administration.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μην κλείσετε τον παλαιό σας λογαριασμό αν δεν βεβαιωθείτε ότι οι πληρωμές σας άρχισαν να κατατίθενται στο νέο σας λογαριασμό.

Η απάντηση που θα λάβει ο κάθε συνταξιούχος είναι μόνο αγγλικά και θα είναι η συγκεκριμένη όταν εκτελεστεί η εντολή τους

Thank you for contacting our office,

Action was taken for the change of bank account, as per your request,

It can take 30 to 60 days for direct deposit changes to take effect, regardless of the method you use to make those changes. If you've opened a new bank account, don't close your old one until you're certain your Social Security benefits are being deposited into your new account.

Επιπλέον θα λάβουν και ένα γράμμα απο τις Η.Π.Α. μέσα σε 60-90 ημέρες από την ημερομηνία που εκτελέστηκε η εντολή

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου