Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος συλλειτούργησε με τον Οικουμενικό Πα-τριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

Από «δήμαρχος κλητήρας» λέει ο λαός μας. 

Εθνικός Κήρυξ

Από την Πατριαρχική Λειτουργία για τη Θεομητορική Γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στο Πέρα. Προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ εκατέρωθεν διακρίνονται ο Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος και ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος συλλειτούρ-γησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Σάββατο 21 Νοεμβρίου για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, στην Κοινότητα Σταυροδρομίου στο Πέρα. Επίσης συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Το εσπέρας του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε δεκτό σε ακρόαση τον Μητροπολίτη Σάρδεων Ευάγγελο στο Πατριαρχικό Γραφείο και στη συνέχεια έγιναν τα Μηνύματα στον Πατριαρχικό Ναό για την εκλογή του στη Μητρόπολη Σάρδεων, αποδεχθείς το «επίταγμα» της Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης ανέθεσε στον Μητροπολίτη Ευάγγελο να χοροσταστήσει κατά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Μύρων Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Σηλυβρίας Μάξιμος, ο Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν, Άρχοντες Οφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου, η κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και ικανός αριθμός πιστών, τηρουμένων των μέτρων προστασίας και αποστάσεων που προβλέπονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, αλλά και την συμπαράσταση, την αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους ασθενούντες Αρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και Αλ-βανίας Αναστάσιο.

Κατά τη διάρκειά της Θ. Λειτουργίας, ο Πατριάρχης χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον διάκονο  Νικόδημο Σαϊδάμ για την Κοινότητα Σταυροδρομίου, και ακολούθως στο βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Αλέξιο Torrance, διακεκριμένο θεολόγο και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Notre Dame των ΗΠΑ. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου