Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Δικαστής Στέφανος Μπίμπας είναι Ορθόδοξος Διάκονος

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ

Ο ομογενής Ομοσπονδιακός Δικαστής, Στέφανος Μπίμπας. (Pennsylvania Law School)


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Στέφανος Μπίμπας (Stephanos Bibas), ο οποίος είναι δικαστικός λειτουργός του Εφετείου της 3ης Δικαστικής Περιφέρειας που υπέγραψε την απόρριψη, σε δεύτερο βαθμό, της μήνυσης της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις επιστολικές ψήφους της Πενσυλβάνιας, είναι χειροτονημένος διάκονος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι το πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας, το απόγευμα της Παρασκευής απέρριψε απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, με την οποία εμπόδιζε την πολιτεία να πιστοποιήσει δεκάδες ψήφους την 3η Νοεμβρίου, μετά από αγωγή που είχαν καταθέσει οι Ρεπουμπλικανοί οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη νίκη του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κρίσιμη πολιτεία (περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα 6).

Εθνικός Κήρυξ

Ο Διάκονος και Δικαστής Στέφανος Μπίμπας ομιλεί σε εκδήλωση του Οργανισμού Christian Legal Society. Φωτογραφία: Christian Legal Society

Ο Διάκονος - Δικαστής Στέφανος Μπίμπας υπηρετεί τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές στην κοινότητα της Αγίας Ελισάβετ της νεομάρτυρος στην πόλη Rocky Hill της Νέας Ιερσέης. Ανήκει στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας, η οποία ήταν γνωστή ως «Υπερόριος» (ROCOR) και η οποία πριν μερικά χρόνια υπήχθη και πάλι στη Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο. Μητροπολίτης εν Αμερική είναι ο Ιλαρίων με έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο διάκονος Στέφανος Μπίμπας χειροτονήθηκε το 2015, είναι νυμφευμένος με την Juliana Denise Μπίμπα και έχουν τέσσερα παιδιά. Εχει σπουδάσει Θεολογία στη Ρωσική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Τύχωνα στην Πενσυλβάνια.

Ο δικαστής Στέφανος Μπίμπας προωθήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της 3ης Περιφέρειας επί προεδρίας Τραμπ, το 2017, πλην όμως όπως αποδείχθηκε αυτό δεν τον εμπόδισε ούτε τον επηρέασε από το να διατυπώσει ελεύθερα την κρίση του και να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του απερχομένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσει ουσιαστικά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο δικαστής Μπίμπας ανέφερε κι εκ μέρους των υπόλοιπων δικαστών ότι «οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι το αίμα στις φλέβες της δημοκρατίας μας. Οι κατηγορίες της αδικίας είναι σοβαρές. Ομως, το να αποκαλείς κάποιες εκλογές άδικες, δεν τις κάνει τέτοιες. Οι κατηγορίες θέλουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση και στη συνέχεια απόδειξη. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά τα δυο στην προκειμένη περίπτωση».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Μπίμπας είναι γιος Ελληνα μετανάστη, ο οποίος μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελλάδα το 1959 και έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα το 1962, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνοαμερικανίδα πρώτης γενιάς. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, την Οξφόρδη και το Γέιλ, ενώ, κατά το παρελθόν, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για τον συντηρητικό Ανώτατο Δικαστή Ανθονι Κένεντι (Anthony Kennedy), ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2018.

Πάντως, η νομική ομάδα του Τραμπ χαρακτήρισε «ακτιβιστές» τους τρεις δικαστές του Εφετείου και προανήγγειλε την κίνηση που ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος φαίνεται πως στόχευε πολύ πριν τις εκλογές, δηλαδή να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσον η υπόθεση έχει τις προϋποθέσεις για να τεθεί προς εξέταση, καθότι τα κατώτερα δικαστήρια απορρίπτουν τις προσφυγές του κ. Τραμπ λόγω έλλειψης τεκμηρίων.

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιερός ναός της Αγίας Ελισάβετ της νεομάρτυρος στην πόλη Rocky Hill της Νέας Ιερσέης, στον οποίο διακονεί τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές ο ομογενής δικαστήςκαι διάκονος Στέφανος Μπίμπας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ο διάκονος και δικαστής Στέφανος Μπίμπας δεν ανταποκρίθηκε σε μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα». Σε επικοινωνία μας με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Αγίας Νεομάρτυρος Ελισάβετ στην πόλη Rocky Hill της Νέας Ιερσέης π. David Straut όπου διακονεί ο διάκονος Μπίμπας, μας είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, πλην όμως ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει μαζί του να του δώσει το μήνυμά μας και τα δικά μας στοιχεία επικοινωνίας.

Η κοινότητα της Αγίας Νεομάρτυρος Ελισάβετ ξεκίνησε ως μία ιεραποστολική κοινότητα το 1998 και σήμερα αριθμεί περί τις πενήντα οικογένειες. Η Αγία Ελισάβετ μαρτύρησε στις αρχές του 20ού αιώνα στη Μόσχα κατά την επανάσταση του 1917, ενώ ο σύζυγός της φονεύθηκε. Εκάρη Μοναχή και βοηθούσε τα ορφανά και τους πτωχούς ανθρώπους της Μόσχας, αλλά βρήκε και η ίδια μαρτυρικό θάνατο από το καθεστώς της Μόσχας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου